Jeugdcommissie viert 50-jarig jubileum

19 februari 20230

De Jeugdcommissie (JC) van Zwemvereniging Sassenheim vierde op 12 februari 2023 met een groot feest en een loterij het 50-jarig jubileum in De Tol Partycentre.

Deze commissie is al vijftig jaar de lijm van de vereniging, die met allerlei activiteiten ervoor zorgt dat ZVS meer is dan de trainingen en wedstrijden. Knutselochtend met pannenkoekenlunch, paaseieren zoeken, klaverjasavond en het zomerkamp zijn een greep uit deze activiteiten. 

Om het jubileum met iedereen van de vereniging te vieren, zijn de commissieleden ’s middags eerst gaan bowlen. Maar liefst vijftig kinderen pakten deze middag geen waterpolobal, maar een bowlingbal. Dit harde werk werd door De Tol beloond met een goed glas limonade voor alle kinderen. 


Nieuwe voorzitter

De voorzitter van de vereniging, Frank van Nobelen, opende ’s avonds het jubileumfeest. Hierin werd duidelijk dat Paul Koot – al tien jaar lid van de commissie – zijn voorzitterschap overdraagt aan Amy Duijnhoven. In zijn periode als voorzitter heeft hij oude tradities door kunnen zeten, maar ook zaken in een nieuw jasje gestoken. De oude garde had het toch wel even moeilijk om te horen dat de snoepspekjes op jeugdactiviteiten vervangen zijn door stukjes appel, maar de huidige jeugd wil niet anders meer.

Tijden veranderen en de jeugdcommissie van Zwemvereniging Sassenheim verandert mee. Amy is met haar zeventien jaar de jongste JC-voorzitten in vijftig jaar. Maar als er één commissie is die een jonge voorzitter kan gebruiken, is het de jeugdcommissie. 

Het feestgedruis werd nog onderbroken voor een loterij, waarin de jeugdcommissie geld ophaalde om de activiteiten voor de jeugd kosteloos te kunnen blijven organiseren. Met dank aan de genereuze giften van de lokale ondernemers van Sassenheim, werd deze loterij een groot succes. Mogelijk is de donatie van de Sassemse dönerzaak Kilis die avond gelijk ingezet en ziet Hemels zwemmers verschijnen voor een kopje koffie. 

Het jubileumfeest kon in de kleine uurtjes worden hervat door alle leden van Zwemvereniging Sassenheim. De commissie kijkt terug op een geslaagde avond: op naar het 100-jarig jubileum! 

  • Bekijk onderaan deze pagina welke JC-activiteiten eraan komen!

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WIL JE OOK BIJ ONS KOMEN ZWEMMEN?

ZWEMVERENIGINGSASSENHEIM

Wij zijn een gezellige vereniging, waarin zwemmen en waterpolo hecht met elkaar verbonden is.