Waterpolo Sassenheim

Waterpolo in Sassenheim

Binnen de afdeling waterpolo van Zwemvereniging Sassenheim (ZVS) hebben we verschillende groepen en teams waar iedereen die wil waterpoloën terecht kan. Iedereen met een passie voor of een interesse in waterpolo is welkom – wat je niveau ook is. We spelen bij ZVS waterpolo met mini’s, jeugd van alle leeftijden en in totaal zeven heren en damesteams! Waterpolo in Sassenheim doe je bij ZV Sassenheim.

Waterpolo voor de jongsten in Sassenheim

Waterpolo staat bekend als een ‘harde’ sport in het water, maar niets is minder waar! Elke week beleven jongens en meisjes, dames en heren heel veel plezier aan deze sport waar blessures een uitzondering zijn. Waterpolo is een dynamische en uitdagende sport die perfect is voor jeugdspelers die op zoek zijn naar plezier, teamwork en competitie. Voor jongeren biedt waterpolo een geweldige mix van zwemmen, tactiek en fysieke inspanning, allemaal binnen een leuke en ondersteunende teamomgeving.

https://www.zvsassenheim.nl/wp-content/uploads/2019/03/DSCN2798.jpg

De allerjongste leden leren waterpolo al bij de watervaardigheidsgroep van ZVS. Op een speelse manier leren kinderen de sport kennen en kunnen ze de techniek van waterpolo eigen maken. Regelmatig organiseert en bezoekt ZV Sassenheim met de kinderen een miniwaterpolotoernooi. Hierbij is het uitgangspunt om spelenderwijs de regels van waterpolo te leren. De regels zijn eenvoudiger dan bij het ‘echte’ waterpolo.

Na de watervaardigheidsgroep stromen de kinderen door naar jeugdwaterpolo. Bij de jeugdwaterpolo speelt Sassenheim in de competitie mee met gemengde teams voor onder de 11 en onder de 13 jaar. Verder spelen de jongens en meisjes onder de 15 en onder de 17 jaar in een aparte competitie.

Dames- en herenwaterpolo in Sassenheim

In totaal heeft Zwemvereniging Sassenheim zes dames- en herenteams. Bij de waterpolo spelen seniorenteams van Sassenheim in verschillende competities, zowel in het district als in de bond. Sassenheim speelt momenteel met vier herenteams en twee damesteams. Heren 1 speelt in de tweede klasse bond. Dames 1 speelt in de eerste klasse district.  De andere seniorenteams spelen in verschillende klassen van het district. Zo hebben we teams voor elk niveau. Ook als startende waterpoloër ben je bij ZVS van harte welkom!

Waterpolo Sassenheim

Hoe is het om te waterpoloën in Sassenheim?

Het thuisbad van Sassenheim is zwembad Wasbeek in Sassenheim. Onze vereniging wordt gekenmerkt door gezellige wedstrijdavonden op zaterdag en zondag. Op deze avonden worden zowel wedstrijden van de jeugd, als van dames en heren gespeeld. Deze korte verbinding tussen jeugd en senioren zorgt altijd voor een goede sfeer op de tribune. Kom gerust eens kijken en proef de gezelligheid en sportiviteit van het waterpolo bij Sassenheim. Naast de wedstrijden biedt de waterpolo ook nog andere activiteiten, zoals toernooien en een trainingsweekend.

Waterpolocommissie

FunctiePersoonBereikbaar
VoorzitterJeroen Meijerwaterpolo@zvsassenheim.nl
SecretarisEric Kootwaterpolo@zvsassenheim.nl
Coördinator DamesIrene Visser
Coördinator HerenRob Lambers
Coördinator jeugdPaul Geurds en Tess van Kesteren

WIL JE OOK BIJ ONS KOMEN ZWEMMEN?

ZWEMVERENIGINGSASSENHEIM

Wij zijn een gezellige vereniging, waarin zwemmen en waterpolo hecht met elkaar verbonden is.