Zwemmen Sassenheim

Binnen de zwemafdeling van Zwemvereniging Sassenheim hebben we verschillende groepen waar iedereen die wil zwemmen wel zijn plekje kan vinden. Iedereen met een passie voor of een interesse in zwemmen is welkom – op welk niveau je ook zwemt. Zwemmen in Sassenheim doe je bij ZV Sassenheim.

Zwemmen voor de jongsten in Sassenheim

Kinderen die net hun B- of C-zwemdiploma hebben behaald, beginnen in de watervaardigheidsgroep waarbij zij naast zwemmen ook waterpolo en andere watervaardigheden leren. Zo lerende kinderen dus twee sporten tegelijk. Onze ervaren trainers nemen de kinderen stap voor stap mee door het leerproces, waarbij ze niet alleen de basisvaardigheden van het zwemmen leren, maar ook waterveiligheid en zelfvertrouwen in het water verder ontwikkelen. Naast de trainingen kunnen de kinderen meedoen aan recreatieve zwemwedstrijden en waterpolotoernooitjes. Hier staat plezier en de sport onder de knie krijgen centraal.

Zwemvereniging Sassenheim

Zwemmen voor jeugd en volwassenen in Sassenheim

Naast zwemlessen voor kinderen biedt Zwemvereniging Sassenheim ook mogelijkheden voor volwassenen die hun zwemvaardigheden willen verbeteren of gewoon ontspannen willen zwemmen. Voor iedereen die wel van een uitdaging houdt, heb je het wedstrijdzwemmen. Voor alle leeftijden bestaan er verschillende soorten wedstrijden, zoals competitiewedstrijden, juniorenwedstrijden, B4-kampwedstrijden, openwaterwedstrijden en de langeafstandwedstrijden. Voor ieder wat wils.

Ben je twintig jaar of ouder en wil je wat minder vaak wedstrijden zwemmen? Dan is het masterzwemmen misschien wat voor jou. Bij de masterwedstrijden word je ingedeeld in leeftijdscategorieën per vijf jaar, waardoor je zwemmers van diverse leeftijden tegenkomt, variërend van beginnende zwemmers tot zeer fanatieke deelnemers – zelfs tot rond de 90 jaar oud! Een grote uitdaging is natuurlijk de deelname aan de Open Nederlandse Master Kampioenschappen, die tweemaal per jaar worden georganiseerd.

Wil je toch liever geen wedstrijden zwemmen of lekker één keer per week zwemmen? Bij het trimzwemmen staat ontspannen zwemmen centraal. Ook in het trimzwemmen een prima groep om op latere leeftijd in te stromen.

De zwemtrainingen

Afhankelijk van de zwemgroep train je een, twee of drie keer per week – afhankelijk van de trainingstijden. Tijdens de trainingen verbeter je je conditie, verfijn je de zwemtechnieken en vergroot je je snelheid. En dat allemaal op je eigen niveau. De trainingen bieden namelijk een gevarieerde mix die afgestemd is op de behoeften van zwemmers op verschillende niveaus. Of je nu aan het begin staat van je zwemavontuur of al een ervaren zwemmer bent, bij Zwemvereniging Sassenheim is voor ieder wat wils om zijn zwemvaardigheden te ontwikkelen en te genieten van de sociale en sportieve aspecten van deze prachtige sport.

Kom je een keertje zwemmen in Sassenheim? Of heb je andere vragen? Je kunt ons altijd contacten.

Zwemtechnische commissie

FunctiePersoonBereikbaar
VoorzitterMaaike Hoflandztc@zvsassenheim.nl
WedstrijdadministratieAngela Jonkmanzwemmen@zvsassenheim.nl
Coördinator miniorenRianne Hofland
Coördinator juniorenPascal Spaan
Coördinator senioren/mastersWesley van der Luit
Coördinator watervaardigheidsgroepMarianne de Bruinwatervaardigheidsgroep@zvsassenheim.nl

WIL JE OOK BIJ ONS KOMEN ZWEMMEN?

ZWEMVERENIGINGSASSENHEIM

Wij zijn een gezellige vereniging, waarin zwemmen en waterpolo hecht met elkaar verbonden is.