Watervaardigheidsgroep

Je hebt je zwemdiploma B en/of C behaald en je wilt verder met de zwemsport? Bij ons kun je dan doorstromen in de watervaardigheidsgroep. Binnen deze groep maken de zwemmers kennis met beide sporten van onze vereniging: zwemmen en waterpolo.

Op de woensdag en vrijdag is de training onderverdeeld in twee blokken van 30 minuten. Hierbij leren de kinderen zwemmen en waterpolo. Ook wordt er aandacht geschonken aan andere watervaardigheden zoals sprongen, duiken en keerpunten.

Het leuke van deze opzet is dat je kennismaakt met twee verschillende sporten tegelijk. Vervolgens kunnen de kinderen kiezen in welke sport(en) zij verder willen gaan.

https://www.zvsassenheim.nl/wp-content/uploads/2019/03/DSCN2708_1.jpg
Swimkick zwemwedstrijden

Om kennis te maken met het wedstrijdzwemmen kunnen de kinderen 4 a 5 keer per jaar meedoen aan een swimkick zwemwedstrijd.  De kinderen hebben hier nog geen startvergunning nodig. Bij deze wedstrijden zwemmen de kinderen korte afstanden in wedstrijdvorm. De strakke regels van het echte wedstrijdzwemmen gelden nog niet bij deze wedstrijden, maar ze kunnen wel alvast zien hoe snel ze kunnen zwemmen!

Kom gerust vrijblijvend eens kijken en/of meedoen met de watervaardigheidsgroep. Tijdens de trainingsuren is altijd iemand aanwezig die je meer informatie kan geven.

Zwemvereniging Sassenheim
Minipolo

Ongeveer één keer per twee maanden organiseert Zwemvereniging Sassenheim voor deze groep een minipolotoernooi met andere verenigingen uit de regio. Hierbij is het uitgangspunt om spelenderwijs de regels van waterpolo te leren. De regels zijn eenvoudiger dan bij het ‘echte’ waterpolo. Zo mogen de kinderen de bal met twee handen vasthouden, spelen we met kleine teams en is er nog geen keeper. De spelleider treedt eigenlijk alleen op om het spel zo leuk mogelijk te laten verlopen. De wedstrijden zijn op verkleinde speelveldjes en met aangepast materiaal (doel, bal, speelveld). Het spel staat hier centraal.

WIL JE OOK BIJ ONS KOMEN ZWEMMEN?

ZWEMVERENIGINGSASSENHEIM

Wij zijn een gezellige vereniging, waarin zwemmen en waterpolo hecht met elkaar verbonden is.