HomeZwemmenWatervaardigheidsgroep

Nieuw sinds vorig seizoen is de watervaardigheidsgroep! Binnen deze groep maken de zwemmers kennis met beide sporten van onze vereniging: zwemmen en waterpolo. Kinderen met minimaal een zwemdiploma B die beginnen met zwemmen of waterpolo stromen in deze groep in.

Op de woensdag, waarbij zij een uur trainen, wordt de training onderverdeeld in drie blokken van 20 minuten. Hierbij leren zij zwemmen, waterpolo en andere watervaardigheden zoals sprongen, duiken en keerpunten. De tweede training is op zaterdagochtend. Bij deze training wordt in twee blokken van 25 minuten getraind waarbij zwemmen en waterpolo aan bod komen.

Het leuke van deze opzet is dat je kennismaakt met twee verschillende sporten tegelijk. Vervolgens kunnen de kinderen kiezen in welke sport(en) zij verder willen gaan.

https://www.zvsassenheim.nl/wp-content/uploads/2019/03/DSCN2708_1.jpg
Recreanten zwemwedstrijden

Om kennis te maken met het wedstrijdzwemmen wordt er vier keer per jaar een recreanten zwemwedstrijd georganiseerd. Ook deze worden georganiseerd met andere verenigingen uit de buurt. De kinderen hebben hierbij nog geen startvergunning nodig. Bij deze wedstrijden worden korte afstanden in wedstrijdvorm gezwommen. De strakke regels van het echte wedstrijdzwemmen gelden nog niet bij deze wedstrijden, maar zij kunnen wel alvast zien hoe snel ze kunnen zwemmen!

https://www.zvsassenheim.nl/wp-content/uploads/2019/02/Ariënne.jpg
Minipolo

Ongeveer 1x per twee maanden wordt voor deze groep een minipolo toernooi georganiseerd met andere verenigingen uit de regio. Hierbij is het uitgangspunt om spelenderwijs de regels van waterpolo te leren. De regels zijn eenvoudiger dan bij het “echte” waterpolo. Zo is het toegestaan de bal met twee handen te spelen, er zijn kleine teams en er is geen keeper. De spelleider treedt eigenlijk alleen op om het spel zo leuk mogelijk te laten verlopen. Er wordt gespeeld op verkleinde speelveldjes en met aangepast materiaal (doel, bal, speelveld). Het spel staat hier centraal.

WIL JE OOK BIJ ONS KOMEN ZWEMMEN?

ZWEMVERENIGINGSASSENHEIM

Wij zijn een gezellige vereniging, waarin zwemmen en waterpolo hecht met elkaar verbonden is.