Het succes van het minitoernooi

11 juni 20220

Het was zaterdag 11 juni weer tijd voor een minitoernooi in de Wasbeek voor alle jongste spelers. Wel dertien teams met in totaal 68 kinderen deden met veel plezier mee aan het waterpolotoernooi. 

Sassenheim deed mee met maar liefst drie eigen teams. Ook kwam er een team helemaal uit Leerdam. Het bad was verdeeld in twee velden, zodat de teams twee wedstrijdjes tegelijk konden spelen. Om vijf uur werd het startsein gegeven en werden er over 16 rondes wedstrijdjes gespeeld door onze jongste waterpoloërs. 

De spelregels zijn wat aangepast voor de spelers. Zo mogen ze de bal met twee handen vangen en gooien, mag de bal onderwater komen en is er geen vaste keeper. De bal scoren moet wel met 1 hand en daar werd door de spelverdelers streng op gecontroleerd!

Door de enthousiaste spelers en de nog enthousiastere ouders werd er luid aangemoedigd en was het een kakafonie van geluid in de Wasbeek. De teams speelden echter onverstoord en gepassioneerd door. Ondanks dat een jury de stand bij een minitoernooi niet bijhoudt, gingen de jonge spelers fanatiek voor het doelpunt en werd er luid gejuicht bij elke goal. 

Het doel van deze toernooitjes is om de kinderen het wedstrijdgevoel te laten ervaren en nog belangrijker, plezier in het waterpolospel te krijgen. Als afsluiting van het toernooi kregen de kinderen een lekker snoepzakje mee naar huis. Afgaande op het enthousiaste aanmoedigen en alle blije gezichtjes was het een zeer geslaagde middag.

Rest alleen nog het bedanken van alle vrijwilligers en scheidsrechters en iedereen bedankt voor de gezelligheid.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WIL JE OOK BIJ ONS KOMEN ZWEMMEN?

ZWEMVERENIGINGSASSENHEIM

Wij zijn een gezellige vereniging, waarin zwemmen en waterpolo hecht met elkaar verbonden is.