Team Emma fietst voor Stichting Stofwisselkracht

27 juni 20220

Op 2 juli 2022 vindt de elfde editie van de Stofwisseltour plaats. De Stofwisseltour Is het grootste sportieve evenement in Nederland van, door en voor de Metabole Community, gericht op verbinding en fondsenwerving op basis van een (multi) sportieve challenge. Ook onze zwemmers en waterpoloërs fietsen mee met Team Emma.

Team Emma is al vanaf het eerste uur betrokken bij de Stofwisseltour. Bert en Angela zijn de grote motor achter dit team dat inmiddels bestaat uit zo’n 30 leden van hun zwem- en waterpolovereniging. In de eerste jaren reed team Emma dag en nacht in estafette door, aan het eind van 3 dagen waren Bert en Angela dan gesloopt omdat ze hooguit een paar uurtjes sliepen. Maar wat een sfeer! Die kneuterigheid van het begin en van de nachten die verbroederden mist Angela weleens de laatste jaren. Maar ook is het natuurlijk goed dat de tour steeds groter wordt.

Team Emma rijdt net als in de eerste jaren nog steeds veelal in estafette, vooraf maakt Angela de logistieke puzzel die dit oplevert. Tijdens de tour rijdt ze van stations naar stofwisselpunten kriskras door Nederland om mensen op te pikken en van een fiets te voorzien. Soms rijden zij en Bert met 2 bussen vol fietsen! Angela steeds zoveel mogelijk in de buurt van het team, want ze is apetrots op hen. Zij houden het verhaal levend van Emma*, de dochter van Bert en Angela, die op haar 13de stierf aan de ziekte van Hurler.

  • Doneren kan via deze link.
  • Wil je meer lezen over Emma, het team Emma of over die eerste jaren, klik dan hier!

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WIL JE OOK BIJ ONS KOMEN ZWEMMEN?

ZWEMVERENIGINGSASSENHEIM

Wij zijn een gezellige vereniging, waarin zwemmen en waterpolo hecht met elkaar verbonden is.