Korfspelen en uitreiking Clubkampioenschappen

5 januari 20210

In November en December werden verspreid de Clubkampioenschappen gezwommen voor onze jeugdleden t/m 17 jaar. Er was een goede opkomst, veel jeugdleden hadden wel zin om wat wedstrijdjes te zwemmen. Het werd gemist in deze rare tijden! De uitreiking van de Clubkampioenschappen zoals we deze normaal doen kon helaas niet doorgaan. Daarom hadden de ZTC en de JC op zondag 3 januari de handen ineengeslagen om binnen de huidige mogelijkheden een evenement voor de ZVS jeugd te organiseren. Met hulp van korfbalvereniging TOP, waarvan we het hoofdveld mochten gebruiken, kon de JC de ochtend starten met een spelparcour voor de jongste jeugd.

Toen Angela en Marianne het terrein van de Korf op kwamen voor de prijsuitreiking, waren er meer dan 30 jeugdleden t/m 12 jaar aan het sporten op het veld. Geen koude bekkies, maar veel enthousiaste kinderen die heerlijk met elkaar aan het spelen/sporten waren. Mooi om te zien dat er zoveel waren, maar dat ze ook zo gemakkelijk met elkaar om gaan. Ook al waren er weer een paar stopweken qua zwemmen aan vooraf gegaan. En nee, we zijn er nog niet, maar toch was dit een mooie middag waarbij we tussen de twee sportactiviteiten de prijsuitreiking van de Clubkampioenschappen van de jeugd t/m 17 jaar hebben gehouden. De uitslag van de Clubkampioenschappen wordt altijd, anders dan de gewone zwemwedstrijden, per geboortejaar ingedeeld, zodat iedere zwemmer zich kan meten aan leeftijdsgenootjes. En zo worden er meer prijzen gewonnen, altijd leuk.

Doordat zoveel enthousiaste jeugdleden kwamen sporten, konden ook de meeste prijzen uitgedeeld worden. Ondanks dat we in deze opzet, zonder ouders en buiten, het in een redelijk korte tijd hebben gedaan, waren de zwemmers zichtbaar blij met hun prijzen en/of oorkondes. Om ouders en andere familieleden toch een beetje mee te laten genieten zijn er een hoop foto’s gemaakt. Deze zijn te vinden op onze ledenpagina. (Ook foto’s van de Clubkampioenschappen zelf en de korfspelen staan op de ledenpagina.)

Na de prijsuitreiking nam Robin de leiding over om ook onze 13-17 jarige leden even goed te laten zweten. Hier moest met een buitentemperatuur van 3 graden Celsius hard voor gewerkt worden! Gelukkig zat het weer verder mee en was deze buitenactiviteit, met natuurlijk een potje korfbal, een geslaagde. Bij deze willen we TOP dan ook bedanken voor het meedenken en het beschikbaar stellen van het korfbalveld!

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WIL JE OOK BIJ ONS KOMEN ZWEMMEN?

ZWEMVERENIGINGSASSENHEIM

Wij zijn een gezellige vereniging, waarin zwemmen en waterpolo hecht met elkaar verbonden is.