Junioren ZV Sassenheim zwemmen goed bij regiokampioenschappen

2 juni 20190

Afgelopen twee weekenden werden de regiokampioenschappen gezwommen in den Haag. Iedereen die sneller dan de limieten had gezwommen, werd uitgenodigd om mee te doen. Een aantal junioren van ZVSassenheim stond te trappelen om mee te zwemmen in het 50-meterbad in den Haag, het Hofbad. Het lange bad en de elektrische tijdwaarneming is niet zo gewoon voor de junioren en dat maakte het extra leuk.

In het eerste weekend zwom Amy Duijnhoven in een mooi verdeelde race de 200 meter wisselslag in een tijd van 3.04.05. Ook Lucas Houkes en Ivo Kragt mochten zwemmen. Ze zwommen allebei de sprintafstand 50 meter vrije slag respectievelijk in 31.25 en 29.55. Ivo mocht ook nog de 50 meter en 100 meter schoolslag zwemmen. Hierbij lette hij op een net gekregen tip en dat resulteerde in mooie tijden: 43.32 en 1.31.27.

In het tweede weekend zwommen Jens van Nobelen en Ivo Kragt op de 100 meter vrije slag en Lucas Houkes op de 50 meter vlinderslag net zo snel als hun ingeschreven tijd. Dit is knap, want een 50-meterbad is meestal langzamer dan een 25-meterbad vanwege het mindere aantal keerpunten. Jens mocht ook nog uitkomen op de langere afstanden 200 meter wisselslag en 200 meter vrije slag. Op deze laatste afstand zwom Jens naar een tijd van 2.27.52, wat zelfs sneller was dan zijn inschrijftijd.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WIL JE OOK BIJ ONS KOMEN ZWEMMEN?

ZWEMVERENIGINGSASSENHEIM

Wij zijn een gezellige vereniging, waarin zwemmen en waterpolo hecht met elkaar verbonden is.