Oorkondes in de watervaardigheidsgroep

18 april 20190
Woensdag 3 april hebben de kinderen uit de watervaardigheidsgroep weer gezwommen voor een oorkonde. 17 april hebben zij de oorkonde uitgedeeld gekregen. Bij het zwemgedeelte werden verschillende slagen gezwommen. De tijd werd hierbij opgenomen. Natuurlijk is het leuk om te zien hoe snel je al bent en of je misschien al iets sneller bent dan de vorige keer. Ook is dit het begin van een zwemwedstrijd zwemmen. De kinderen zwommen een baan schoolslag, een baan borstcrawl, een baan rugcrawlbenen en een baan polo borstcrawl.
Ook werd gemeten hoe ver de kinderen onderwater zwommen. Er was zelfs iemand die al 20 meter onderwater kon zwemmen. Erg knap! Ook de andere kinderen zwommen al (bijna) tot de helft van het zwembad. Super!
Een andere opdracht was zo lang mogelijk watertrappen (maximaal 5 minuten). De kinderen die in de jongste groep zitten, mochten hun handen in het water houden. De zwemmers in de middelste groep moesten hun handen boven water houden en de kinderen in de oudste groep moesten ook hun ellebogen boven water houden. Het wordt steeds ingewikkelder. Dit geldt ook voor het punten schieten in een waterpolodoeltje. De jongste groep mocht 5 ballen gooien vanaf 3 meter, de middelste groep vanaf 4 meter en de oudste groep vanaf 5 meter.
Als laatste mochten de kinderen een bal zo ver mogelijk weggooien. Dit is een belangrijke techniek als je bijvoorbeeld later waterpolokeeper wilt worden. Maar ook voor een waterpolospeler is ver gooien handig.
Naast al het plezier is het ook leuk dat we na een paar maanden al veel vooruitgang zien bij de kinderen. Goed gedaan! De trainers zijn trots!

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WIL JE OOK BIJ ONS KOMEN ZWEMMEN?

ZWEMVERENIGINGSASSENHEIM

Wij zijn een gezellige vereniging, waarin zwemmen en waterpolo hecht met elkaar verbonden is.