MNC Dordrecht Dames 2 – Sassenheim Dames 1

31 januari 20190

Vorige week hebben we ons thuispubliek laten zien dat we niet voor niets bovenaan in de competitie staan. Echter waren we wel kampioen in het missen van kansen. Dat moet veranderen! Jelle benadrukte dan ook tijdens het korte voorpraatje van deze week dat we gewoon ons spel moesten spelen, maar ook al die kansen moesten afmaken. Dat leek een duidelijke opdracht!

Onder de indruk van het geweldige sportcomplex met daarin een onwijs mooi zwembad (lijkt me ook een ideaal zwembad om wedstrijden in te zwemmen), zwommen we wat baantjes in en schoten onze keepster Elise warm. We waren er klaar voor!

Het eerste partje zwom ik op, helaas een start zonder afzet van de kant, pff, ik haat dat. Ik miste de bal dan ook flink. Dat deerde niet heel veel, want al snel kregen we een strafworp mee. Een lekker begin. Dat ging goed komen. Echter bleek even later dat Dordrecht een taaie tegenstander was in hun eigen bad. Ook al hebben wij een lekker zwemteam, 30 meter lang en 8 banen breed zijn wij niet gewend. Wat een eind. Zij waren dat duidelijk meer gewend en zwommen al onze breaks dicht en namen goed van elkaar over. Gelukkig lag onze verdediging ook erg goed en kwam Dordrecht maar twee keer tot scoren toe. Wij waren vier keer trefzeker en wonnen de wedstrijd dan ook met 2-4. Geen goede score om nog verder uit te lopen met doelsaldo, maar de drie punten waren weer binnen. Lekker!

Volgende week spelen wij thuis een streekderby tegen Alkemade. Komt allen kijken op zaterdag 2 februari om 21.00 uur.

Rianne

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WIL JE OOK BIJ ONS KOMEN ZWEMMEN?

ZWEMVERENIGINGSASSENHEIM

Wij zijn een gezellige vereniging, waarin zwemmen en waterpolo hecht met elkaar verbonden is.