Sassenheim Dames 1 – Alkemade Dames 1

12 februari 20190

Het is zaterdagavond 2 februari 2019, het is de avond van de wedstrijd van Sassenheim dames 1 tegen Alkemade dames 1. Sassenheim tegen Roelofarendsveen, dit jaar weer bij elkaar in de competitie. Je zou het een derby kunnen noemen. Of niet, dat mag je zelf weten.

Net als altijd werd er een voorpraatje gehouden door de coach, Jelle. Aangezien ik met mijn eigen wedstrijd nog aan het spelen was heb ik dit voorpraatje gemist. Toen ik hoorde dat ik dit verslag mocht gaan maken had ik nog gevraagd naar leuke quotes, maar die waren er helaas niet. Vandaag was het spel simpel en zonder fratsen. De kern van het verhaal was dat wij verdedigend volle press gingen spelen en hierbij zorgden dat we scherp en in de ballijn lagen. Aanvallend zouden we er een Sassemse pot van maken en dat betekent, zwemmen! Hmm.. Dat zou ik moeten kunnen. Oh ja er was nog iets heel belangrijks wat we niet mochten vergeten, die ene linkshandige dame van Alkemade mocht absoluut geen bal kunnen krijgen. Nou dat was duidelijk, helder oké.. Het was mijn tweede invalbeurt in Dames 1 en ik was natuurlijk super relaxed… HAHA niet dus! Ik was super zenuwachtig, maar ik had er zin in! Als wissel van Rianne mocht ik er in als Ri even wilde uitrusten, ha alsof ze dat nodig heeft.

Het eerste part ging goed van start, het eerste doelpunt werd binnen de allereerste minuut gescoord. Door niemand minder dan Yvonne! Dat begint goed. Het ene doelpunt na het andere werd gescoord, maar het waren niet alleen doelpunten die op het wedstrijdformulier staan. Het eerste p’tje werd gegeven aan Patricia, die precies deed wat Jelle had gezegd. Ervoor zorgen dat die linkse niet de bal kan krijgen. Prima zat, man minder, dat kunnen wij, want wij hebben Britt!

Het eerste part sloten wij af met een voorsprong van 5 doelpunten tegen 2. Het was, in mijn ogen, een leuke wedstrijd die niet zo heel fysiek gespeeld werd. Helaas heeft niet iedereen de wedstrijd zonder schade overleefd, Patricia had een hand of een vinger of iets tegen haar gezicht gekregen. Dit resulteerde helaas in een kras in haar hoornvlies, potverdikkie.. Als dat maar goed komt voor de volgende wedstrijd. Wij hebben gewonnen met 16-5, wat betekent dat er dus 21 keer gescoord is. Daarnaast zijn er 16 p’tjes gegeven. Dus ik hoop dat dit voor ieder een leuke wedstrijd was om te zien, want het was zeker een leuke om te spelen.

Sanne

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WIL JE OOK BIJ ONS KOMEN ZWEMMEN?

ZWEMVERENIGINGSASSENHEIM

Wij zijn een gezellige vereniging, waarin zwemmen en waterpolo hecht met elkaar verbonden is.