De koningin van Heerenveen komt uit Sassenheim!

24 januari 20110

Vrijdag 21 januari was het dan eindelijk zover: het Open Nederlands Kampioenschap Masters. De afgelopen maanden was er stevig getraind om dit weekend te vlammen. Zo werd er vanaf november op vrijdagochtend van 5.45u tot 7.00u meegetraind met de A-ploeg van LZ. Daar zou het dus niet aan kunnen liggen. Het deelnemersveld was andere koek, want dat was gewoonweg ijzerstek te noemen. Met een kleine sanitaire stop vanwege de oplopende spanningen bereikte we ruim op tijd de imposante zwemarena van Heerenveen. Het was direct duidelijk: hier is alles gericht op topsport. Na een driekwartier inzwemmen stond alles op scherp. Als eerste mocht Frank van het startblok voor een loodzware 200 meter Vlinder. Na een voorzichtige opening in 1.13 op de eerst 100 meter een lengte achterstand. De intensieve trainingen betaalde zich echter terug in een splijtende laatste 50 meter, waarin een lengte achterstand werd omgezet in winst in de serie en een prachtige eindtijd van 2.34, 3 seconden onder de inschrijftijd. In de volgende serie ging daar nog een zwemmer onderdoor, zodat een mooie zilveren medaille kon worden opgehaald. Vervolgens was het de beurt aan Heidi op de 200m vrij. Met de 2 voornaamste concurrenten in de serie na haar, was er maar één opdracht: knallen. En het werd een ongekende explosie met een 1.07 op de eerste 100 trok ze snoeihard door naar een prachtige 2.23. Een ongekende 4 seconden onder haar inschrijftijd. Dit kon maar voor één ding goed zijn: GOUD, HEIDI VAN STEIN NEDERLANDS KAMPIOEN 200M VRIJ MASTERS 40+! Kijk dan zit je lekker in de wedstrijd, maar binnen het uur stond voor Heidi ook de 200m Rug op het programma. Ook hier pakte Heidi brutaal vanaf meter één de leiding om deze niet meer af te staan. Haar tijd van 2.49 leek wederom goed voor goud en dat werd eigenlijk al gevierd toen bleek dat in de serie voor haar twee honderdste sneller was gezwommen. Zilver dus. Ook voor Frank een 200m rug in een serie met alle kanshebbers. Op voorhand leek een tijd van onder de 2.30 goed te moeten zijn voor goud. In een prachtig vlakke race (1.13,7 op eerste 100m en 1.15,6 op de tweede) voldeed Frank hier keurig aan met 2.29,3 als eindtijd. Helaas zijn er meer die op een NK iets extra’s kunnen: wederom zilver voor Frank. Met mooie PR’s, één keer goud en 3 keer zilver een uitstekende eerste dag.
Op dag 2 stond voor Frank als eerste de 400m vrij op het programma. In een ongekend zwaar veld zwom hij naar een keurig 4.46, goed voor plek zeven. Op de 100m Wissel ging Heidi gewoon door waar ze was geëindigd: PR’s zwemmen. Een medaille werd op basis van de inschrijftijden niet verwacht maar een tijdsverbetering van 1,5 seconden was gewoon goed voor het podium: derdeplaats voor Heidi. Zou de ongekende vorm ook doorgetrokken kunnen worden naar het koningsnummer de 100m vrij? Maar natuurlijk! Ook daar weer een PR voor Heidi. De magisch grens van 1.05 werd net niet geslecht en voor het eerst geen podiumplek: vierde. Vervolgens stond Frank op het startblok voor de 200m Wissel. De concurrentie was 100m bij te houden, maar na de traditioneel zwakke schoolslag was het podium uitzicht. Toch een mooie vierde plaats in 2.32. Nog geen 40 minuten later was het tijd voor de 100m rug. Ook hier alles super dicht op elkaar en op voorhand leek een tijd onder 1.10 genoeg te moeten zijn voor goud. Alle kanshebbers in één serie. gaf een boeiend gevecht te zien en uiteindelijk het zilver voor Frank in een keurige 1.09. Het slotstuk werd verzorgd door Heidi op de 100m rug. Zoals het hele weekend een furieuze opening van Heidi. Dood of de gladiolen. ARGG, het eerste keerpunt loopt vreselijk mis, dat wordt een diskwalificatie. Desondanks blijft Heidi het veld aanvoeren, alhoewel ze de tweede 50 niet echt door lijkt te trekken, pakt ze gewoon de serie. Een vreselijke vloek, brilletje wegsmijtend denkt Heidi ook aan een diskwalificatie. De ongeloof is dan ook groot als vanuit het thuisfront al de felicitaties binnen komen voor wederom goud. Een slopend kwartier tot de officiële uitslag. Maar dan is het ook duidelijk: GOUD, HEIDI VAN STEIN NEDERLANDS KAMPIOEN 100M RUG MASTERS 40+. Met twee keer goud, een keer zilver en één keer brons is het duidelijk: de koningin van dit kampioenschap komt uit Sassenheim!

Frank onderweg naar zilver op de 200m Vlinder.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WIL JE OOK BIJ ONS KOMEN ZWEMMEN?

ZWEMVERENIGINGSASSENHEIM

Wij zijn een gezellige vereniging, waarin zwemmen en waterpolo hecht met elkaar verbonden is.