De laatste KNZB-zwemcompetitie met een hoop nieuwe PR’s

11 maart 20240

De laatste KNZB-zwemcompetitie van het seizoen stond op 10 maart j.l. op het programma. En die was dit keer in ons eigen bad in Sassenheim. Onder leiding van coaches Frank en Pascal verschenen namens ZV Sassenheim 19 gemotiveerde zwemmers aan de start. 

Er is fantastisch gezwommen! De zwemmers zwommen technisch erg goed en lieten daarmee zien waar ze de afgelopen periode hard op getraind hadden. Dit resulteerde in mooie resultaten: van de 69 persoonlijke uitslagen waren er maar liefst 41 een nieuw persoonlijk record!

Voor vier zwemmers was deze laatste KNZB-zwemcompetitie extra spannend. Zij mochten namelijk 400 meter wisselslag zwemmen! Een uitdagende afstand waar Ariënne, Naomi, Nick en Wesley zich aan gingen wagen. Na een pittige 100 meter vlinderslag lieten alle vier de zwemmers zien dat er nog voldoende in het vat zat om aansluitend ook de 100 meter rugcrawl, 100 meter schoolslag en 100 meter borstcrawl te zwemmen. Het wedstrijdelement zorgde voor extra spanning, maar ook mooie resultaten. Ariënne en Naomi wisten beiden hun tijd met een halve minuut te verbeteren t.o.v. de trainingen van eerder die week en tikten aan na respectievelijk 6.02.74 en 6.56.17. Nick zwom de afstand in 5.50.49 en Wesley in 6.25.97. Hij zette daarbij een behoorlijke verbetering op de 100 vlinderslag neer – maar liefst 17.5 seconde!

De coaches en de organisatie van ZV Sassenheim waren erg tevreden en we kunnen terugkijken op een succesvol laatste KNZB-zwemcompetitie en algeheel op een mooi competitieseizoen!

Lijkt het je leuk om een keer mee toe doen met een zwemtraining zodat je de volgende keer ook mee kunt doen met de KNZB-zwemcompetitie? Check onze pagina over wedstrijdzwemmen eens!

Estafette 100 meter wisselslag

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WIL JE OOK BIJ ONS KOMEN ZWEMMEN?

ZWEMVERENIGINGSASSENHEIM

Wij zijn een gezellige vereniging, waarin zwemmen en waterpolo hecht met elkaar verbonden is.