Zwemvereniging Sassenheim organiseerde succesvolle clubkampioenschappen

3 december 20230

Zwemvereniging Sassenheim organiseerde van woensdag 29 november tot en met vrijdag 1 december de jaarlijkse zwemwedstrijden, namelijk de clubkampioenschappen. Ieder lid had de mogelijkheid zich te mengen in de strijd: wie is (per leeftijdscategorie) de snelste van de vereniging? 

Op woensdag 29 november trapten de zwemmers van de watervaardigheidsgroep (de jongste leden) de wedstrijd af. Met een vijftig meter rugslag en een vijftig meter schoolslag lieten zij zien dat ze door netjes te zwemmen heel snel gingen. Donderdag 30 november mochten de wedstrijdzwemmers en masters laten zien wat zij in zich hadden. Met een honderd meter schoolslag en honderd meter rugslag werden kleine verschillen al gemaakt. Tijden werden kritisch met elkaar vergeleken en geanalyseerd. 

De laatste dag van de clubkampioenschappen werd op vrijdag 1 december georganiseerd. Dat was een feest! Alle leden zwommen op deze avond hun laatste afstanden. Ook een aantal trimmers en een delegatie van heren 2 waterpolo zwom mee. De tribune zat afgeladen met trotse en enthousiaste ouders om hun kinderen aan te moedigen. Als de trainers in het water lagen, juichten alle kinderen extra hard. En wat was het leuk om te horen dat iedereen zo onder de indruk was van de prestaties van de Sassemse zwemmers. Dit kwam mede doordat de laatste afstanden die gezwommen werden een vlinderslagafstand was. Hierbij was echt goed te zien dat er ontzettend veel doorzetters bij Zwemvereniging Sassenheim zwemmen. 

Het blijft nog even spannend wie de clubkampioenen van 2023 zijn. Na de feestdagen, op 6 januari 2024, vindt er een feestelijke prijsuitreiking plaats in zwembad de Wasbeek. Tot die tijd moet iedereen een klein beetje geduld hebben.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WIL JE OOK BIJ ONS KOMEN ZWEMMEN?

ZWEMVERENIGINGSASSENHEIM

Wij zijn een gezellige vereniging, waarin zwemmen en waterpolo hecht met elkaar verbonden is.