Oorkondes bij de watervaardigheidsgroep

17 december 20190

Woensdag 13 November was het zover, de kinderen uit de watervaardigheidsgroep konden zwemmen om een oorkonde te bemachtigen. Op 20 november hebben zij de oorkonde uitgedeeld gekregen.

Bij het zwemgedeelte werden verschillende slagen gezwommen, allemaal 25 meters. De kinderen moesten de volgende slagen zwemmen: schoolslag, borstcrawl, rugcrawl benen en polo borstcrawl. Hierbij werd de tijd opgenomen door een paar enthousiaste tijdswaarnemers, en dan is het natuurlijk leuk om te kijken wie er als eerste aantikt en hoe snel er gezwommen is.

Bij de vaardigheden werd er getoetst hoe ver de kinderen onder water konden zwemmen en hoelang je kon watertrappen (maximaal 5 minuten). Bij het onder water zwemmen was er iemand die gewoon 1 baan onder water naar de overkant zwom (alsof het niets was), super goed. De rest van de zwemmers kwamen zo bij de 12,5 meter (ook heel goed). Bij het watertrappen hadden we verschillende moeilijkheidsgraden, de jongste groep kinderen mochten de handen onder water houden. De kinderen van de middelste groep moesten hun handen boven water houden en de oudste groep kinderen moesten ook hun ellebogen boven water houden.

Bij de waterpolo werd er ook iets getoetst. Zo werd er gekeken hoever de kinderen konden gooien en hoeveel punten er geschoten werden. Het ver gooien is handig voor bijvoorbeeld de doelman of als je snel de bal naar voren wilt hebben. Bij het punten schieten op het doel moesten de kinderen van de jongste groep 5 ballen gooien vanaf 3 meter, de kinderen van de middelste groep vanaf 4 meter en de kinderen van de oudste groep vanaf 5 meter.

Het was erg gezellig en er is heel erg goed gezwommen! De trainers waren super trots!!

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WIL JE OOK BIJ ONS KOMEN ZWEMMEN?

ZWEMVERENIGINGSASSENHEIM

Wij zijn een gezellige vereniging, waarin zwemmen en waterpolo hecht met elkaar verbonden is.