Ganzetrek & Kanaalrace Wilhelminadorp – Vlissingen 7 & 8 september 2019

15 september 20190

Frank, Yvonne, Luc en Jens van Nobelen moesten al vroeg hun 1000 meter vrijeslag zwemmen, gelukkig maar want zij konden ons vertellen hoe warm het water was (17 graden)! Na de koffie, thee, chocomel en appeltaart ging een ieder op zijn eigen manier hun race rustig voorbereiden en de zon liet zich af en toe ook nog zien.

Na de 2000 meter vrijeslag heren (Arnaud & Frank) en dames (Maartje, Rianne, Vera & Yvonne) gingen Niels en Ariënne voor hun 500 meter schoolslag. Daarna spullen inpakken en richting onze camping “Omnium” in Goes vertrekken. Twee grote tenten in no time opgezet, in de avond lekker gewandeld naar de Pizza Ristorante en daarna vroeg de tent in. Zachtjes en soms hard tikte de regen op onze tenten!

Zondagochtend om 7 uur opstaan, ontbijten, wassen, tenten afbreken/inpakken en toen naar Vlissingen vertrekken voor de 48e Kanaalrace. Naomi, Sanne, Kristel en Laura kwamen ook vandaag voor hun 2000 meter vrijeslag.

Het weer was beter dan gisteren en iedereen ging ontspannen hun zwemafstanden zwemmen. Op beide dagen kreeg iedereen een cap, zaterdag een witte en zondag een gele, met een nummer erop plus twee chips armbandjes voor de elektronische tijdwaarneming.

Hoe dat de tweede dag ging, schrijft Sanne erg nauwkeurig in haar verslag:

Het is zondag, 8 september, de dag der dagen. Wij gaan een openwaterwedstrijd zwemmen. 9 uur ’s ochtends vertrekken wij, Laura, Kristel en ik vanuit Sassenheim naar het verre Vlissingen. Naomi gaat rechtstreeks en neemt, zoals het een goede Sassemer betaamd, support mee.

Rianne, Maartje, Ariënne, Vera, Arnaud en de hele familie van Nobelen waren de echte die hards, zij hadden de zaterdag ook al gezwommen. Toen wij na onze wereldreis aankwamen in Vlissingen hadden wij het Sassems plekje snel gevonden, hier hadden de zwemmers Niels en Ariënne strategisch achter gelaten. Nu begon de echte zoektocht, onze zwemmers vinden in de meute die in het Kanaal bezig waren met de 1000 meter.

Daar in de verte zagen wij Rianne zwemmen, dat zag er relaxed uit! Maar oeps, daar zwom ze zo de lijn in. Oh nee! Even later zagen wij, op hun terugweg, ook Maartje, Yvonne, Vera en de gebroeders van Nobelen zwemmen. Helaas hebben wij, de altijd snelle, Frank gemist. Hierna waren Niels en Ariënne aan de beurt, 500 meter vrije slag. De jongens startte eerst, dat zag er netjes uit! Een kleine vijf minuten later gingen de meiden van start en daar ging ze hoor! 2e, 4e, kom op Ariënne! Hoppakee en daar ging ze! De 2e plaats was voor Sassenheim, voor Ariënne! Toppertje is het.

Oef, nu kwam de 2000 meter toch wel dichtbij en het besef dat het toch echt een wedstrijd was, begon iets meer in te dalen. Eenmaal bij de start was dit echter weer snel verdwenen. We konden niet zeggen dat we er veel zin in hadden, want het water was zout én maar 18,5 graden. Het werd toch echt tijd om er in te springen, oef koud! Nu moesten wij ons tactisch opstellen om niet in het gevecht van de start te komen. Behalve Kristel, die ging maar al te graag het gevecht aan, logisch dat zij dus ook gaat waterpoloën. De wedstrijd begint, eerst naar de rode boei, of was het toch de gele boei? Ohja het was geel, maar waar is die, potverdikkie het is toch wel erg koud, jeetje waar is die boei nou mijn brilletje is beslagen… Dit waren een aantal gedachten die in mijn hoofd rond speelden de eerste 200 meter. Toen ik eindelijk die gele boei had gevonden, zat ik er lekker in. Dacht ik. Want nu moest ik de rest van de boeien nog vinden en in een rechte lijn zwemmen. Dit laatste bleek nog een hele opgave te zijn en volgens Frank hadden we zeker wel meer dan 2000 meter gezwommen. Toen de finish in zicht was, dacht ik dat het een goed idee was om met mijn eindsprint te beginnen, er lag namelijk iemand vlak vóór mij. Helaas betekent het in het openwater dat als de finish in zicht is, dit nog ongeveer 200 meter is. En 200 meter sprint, is nog best pittig, zo heb ik ervaren. Helaas is het mij op een halve seconde na, net niet gelukt mijn tegenstander in te halen. Kristel was natuurlijk al gefinisht en stond te genieten van een pakje sap en een koekje. Even later volgende ook de toppers Naomi en Laura die deze 2000 meter ook goed volbracht hadden. Nog even douchen, omkleden en dan kon de wereldreis terug naar huis weer beginnen. Ik kan zeggen dat dit een geslaagde dag is geweest en dat ik volgend jaar weer mee ga, maar dan ga ik het hele weekend!

Sanne

Zv Sassenheim heeft dit weekend goed gepresteerd en voor de uitslagen verwijs ik jullie naar https://www.livetiming.zpc-dzk.nl/owz2019/. Ik hoop dat volgend jaar meer kinderen gaan meedoen, ik in ieder geval wel en ik hoop ook dat het weer minder nat is !!

Groetjes, Ariënne

Andere foto’s zijn te vinden op de ledenpagina.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WIL JE OOK BIJ ONS KOMEN ZWEMMEN?

ZWEMVERENIGINGSASSENHEIM

Wij zijn een gezellige vereniging, waarin zwemmen en waterpolo hecht met elkaar verbonden is.