Minioren laten zich van hun beste kant zien op miniorenfinales

8 juni 20190

In het weekend van 1 en 2 juni werden de miniorenfinales gezwommen in Den Haag en Dordrecht. Dit zijn finales voor de jongste wedstrijdzwemmers. Gedurende het seizoen werden alle afstanden al een keer gezwommen. De snelste minioren werden vervolgens uitgenodigd voor de miniorenfinales. ZV Sassenheim was ook vertegenwoordigd door een zevental jongens en meisjes. Zij behoorden dus al tot de snelste 32 zwemmers van regio West.

Het was allemaal best wel spannend, want er waren heel veel kinderen en er was een elektrische tijdwaarneming. Ook mochten de zwemmers niet meteen naar het startblok gaan, maar moesten langs twee (!) voorstarts lopen. De zwemmers hielpen elkaar hier een beetje mee. Zo hielp Sophie Sam om op de goede plaats te komen. De spanning was ook goed te zien doordat de zwemmers erg veel naar de wc gingen. De ene zwemmer zwom het liefst zonder volle blaas, terwijl Niels liet weten sneller te zwemmen met een volle blaas. Gelukkig waren er Donald Duckjes meegenomen om te zorgen dat de zwemmers de zenuwen de baas werden. En dat lukte goed, want de resultaten waren super!

Jasper haalde op de 100 meter schoolslag zelfs een bronzen medaille. Het was een spannende race, maar hij mocht het podium betreden om naast de andere jongens zijn medaille omgehangen te krijgen. Hij zwom een prachtige tijd van 1.30.90. Ook de andere jongens en meisjes zwommen goede resultaten. Niels zwom een prachtig persoonlijk record op de 100 meter rugcrawl in een tijd van 1.27.32 en werd hiermee achtste. Sam was haar zenuwen gelukkig te baas en zwom 4 seconden sneller dan haar inschrijftijd. Sophie en Ariënne mochten onder andere 400 meter borstcrawl zwemmen. De dames leren deze afstand steeds beter indelen en zwommen ook naar een ruim persoonlijk record. Nick was van de partij op zijn favoriete afstand 100 meter vlinderslag. In een lekker tempo zwom hij naar een mooie 16e plaats in 1.43.30. Oscar was beide dagen van de partij. Op de 100 meter rugcrawl had hij een fijn ritme te pakken wat resulteerde in een snelle tijd van 1.37.30.

Het seizoen zit er zo goed als op en de zwemmers van ZVSassenheim bereiden zich rustig voor op een heerlijke zomer. Ze kunnen terug denken aan een mooi seizoen met een heleboel mooie resultaten en veel plezier!

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WIL JE OOK BIJ ONS KOMEN ZWEMMEN?

ZWEMVERENIGINGSASSENHEIM

Wij zijn een gezellige vereniging, waarin zwemmen en waterpolo hecht met elkaar verbonden is.