ONMK Amersfoort 3 en 4 mei

7 mei 20190

Het is vrijdag 3 mei, de tweede dag van het ONMK in Amersfoort, voor ons de eerste dag. Frank en Wesley waren al vroeg vertrokken om met het ochtendprogramma, de 400 meter vrije slag, mee te kunnen zwemmen. Frank zou deze ochtend ook nog de 100 meter vlinderslag zwemmen, wat een bikkels. Beide hebben mooie tijden neergezet, hoewel Frank het daar misschien niet geheel over eens is. Rianne en ik gingen met het middagprogramma mee doen. Dus wij mochten op avontuur met de trein, eerst even een kopje koffie halen en daarna konden wij vertrekken. De reis naar Amerena in Amersfoort was zeer goed te doen en ruim op tijd kwamen wij aan in het zwembad. Wat een indrukwekkend zwembad was dat! 50 meter lang, 25 meter breed, wauw. Hoe zou het zijn om hier te mogen trainen? We hadden niet al te veel tijd om hier bij stil te staan, want we moesten inzwemmen. 100 meter vrije slag en 200 meter rugslag stonden op het programma.

Zoals bij jullie misschien wel al bekend is, is master zwemmen voor alle leeftijden vanaf 20 jaar. Zo deed ook een vrouw van 84 jaar mee, die de 200 meter rugcrawl zwom, wat een prestatie was dat en hoe ongelofelijk mooi om te zien! Iets na deze dame was Rianne aan de beurt om 200 meter rug te zwemmen, och die 200 meter daar draait zij haar hand niet voor om. Met fietsende benen zwom zij zich, met een tijd van 2:46.13, naar de tweede plek. Hierna was het tijd voor de 100 meter vrije slag, deze zou ik ook zwemmen. Met een, voor mij, erg mooie tijd van 1:14.63 heb ik een 23e plek weten te bemachtigen. Rianne, voor wie één medaille nog niet genoeg was, werd derde met een tijd van 1:05.66.

Hierna was Frank nog een keer aan de beurt met 200 meter wisselslag, waar hij een derde plek behaalde. Na een lange dag in een erg mooi zwembad zijn we toch maar richting het hotel gegaan, hier zouden wij, Rianne, Wesley en ik, wachten op de komst van Marianne en Evelien. Toen zij waren gearriveerd hebben wij, zoals natuurlijk hoort bij een ONMK, heerlijk gegeten en wat gedronken met zijn allen. Hiermee hebben wij ons optimaal voorbereid voor de tweede dag.

Sanne

Angela, Sam en ik vertrokken zaterdagochtend om ons bij de groep te voegen. Na een paar rondjes met de auto over het fietspad en voor een dicht hek gestaan te hebben, toch maar ergens anders de auto geparkeerd. Sanne, Marianne en Evelien begonnen al zenuwachtig te worden of ik wel op tijd zou zijn voor de eerste estafette. Maar keurig drie kwartier van te voren stapten we het zwembad in en gingen we met de vier dames even inzwemmen. Om half 12 mochten we aan de slag. 4x 100 vrije slag. Marianne ging als eerste van start zodat ze ook even een mooie tijd neer kon zetten. Met een goede start, die we van de week nog even goed geoefend hadden, zwom ze een snelle tijd van 1.10! Evelien en Maaike mochten overnemen en zwommen lekker door. Sanne mocht als laatste en had er super veel zin in! Ze had een top tijd, maar helaas was ze toch iets te snel van start gegaan.

Wat we natuurlijk niet mogen vergeten is dat Wesley die ochtend al, voordat wij gearriveerd waren,  de 800 vrije slag had gezwommen! Een echte lange afstand zwemmer!

Het middagprogramma begon met de 50 vlinder waar zes Sassemers aan deelnamen. Frank en Evelien mochten toekijken hoe de rest dit baantje vlinderslag  er even doorheen knalden. Vervolgens had Sanne gekozen om de 200 schoolslag te doen. Dit had Frank even over het hoofd gezien, wie doet er nou 200 school in een 50 meter bad? Sanne! Evelien en ik zwommen de 100 rug, waar Evelien toch even moeite had met de vlaggetjes te ontdekken. Gelukkig vond de keerpuntcommissaris het een prachtig keerpunt, waar onze eigen official het niet helemaal mee eens was. Angela was ook gezellig mee en vermaakte zich prima tijdens deze leuke wedstrijd. In de pauzes kwam ze even gezellig bij ons zitten.

De persoonlijke nummers werden afgesloten met de 200 vrij voor Frank, Sam en Rianne en de estafette dames mochten onze ONMK af sluiten met de 4x 50 wisselslag. De overnames waren perfect en we zwommen dezelfde tijd als de inschrijftijd!

Al met al hebben we twee geslaagde dagen gehad en was onze coach ook tevreden! We hebben nog even afgesloten met een gezellig avondje uit eten bij de Voogd!

Maaike

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WIL JE OOK BIJ ONS KOMEN ZWEMMEN?

ZWEMVERENIGINGSASSENHEIM

Wij zijn een gezellige vereniging, waarin zwemmen en waterpolo hecht met elkaar verbonden is.