Wiekslag Dames 2 – Sassenheim Dames 1

11 april 20190

Toen ik voor mijn gevoel al anderhalf uur in de auto zat en de borden Breda / ’s Hertogenbosch tegenkwam, begon ik me een klein beetje zorgen te maken, maar gelukkig bleek Alblasserdam, de thuisbasis van het 2e vrouwenteam van Wiekslag, gewoon een heel eind rijden. Want de Dames 1 van Sassenheim mogen dan al drie weken kampioen zijn, vandaag wacht een nieuwe underdog om toch nog wat punten af te snoepen van die toch wel grote voorsprong op de nummers twee en drie.

Na nog even snel het laatste partje van een ander team gekeken te hebben (met een 5-meter zonder keeper in het doel, ook interessant), kon de wedstrijd beginnen. Wiekslag begint redelijk sterk aan de wedstrijd, maar gelukkig kan Britt het lobje moeiteloos onschadelijk maken. Na 30 seconden krijgt de keepster van Wiekslag echter een koekje van eigen deeg; na een mooie steekpass vanaf rechts lepelt Anouk de bal genadeloos over de keeper heen: 0-1!

Nadat Wiekslag de eerste man-meer situatie niet weet te benutten, wordt er bij de tweede man-meer situatie, die direct daarop volgt, toch een vogelvrije Wiekslagse vrouw voor het doel gevonden: het gelijkspel is een feit (1-1). Gelukkig hebben de dames eerder al bewezen op ieder moment in de wedstrijd gevaarlijk te kunnen zijn. Na een gemiste kans van Wiekslag, krijgt Mieke aan de rechterkant (misschien wel iets te) veel ruimte. Ze passt de bal naar Anouk, die met haar rug naar het doel ligt, die vervolgens met een backhand de bal in het doel weet te werken: 1-2.

Ook de 1-3 laat niet lang op zich wachten: Na een prachtige lange pass over het hele bad, van een speler die ik niet kon identificeren, wordt de bal snoeihard door Yvonne in de goal gewerkt. Na veel mooie acties en evenveel mooie reddingen van beide keepsters weet Rianne na een zwemactie, die moet hebben gevoeld als een kilometer, en Yvonne met een mooi (maar door een neutrale toeschouwer beoordeeld als een houdbaar) schot wederom de bal achter de keeper te krijgen, waarmee de marge vergroot wordt met 2 doelpunten. Het staat 1-5 en we zitten op de helft.

In het derde partje had het publiek gerust een patatje kunnen halen: Het duurt ruim 4 minuten voordat de afstand verder wordt vergroot. Patricia schiet de bal met een boogballetje mooi in de verre hoek, onhoudbaar voor de keepster. Ze geeft haar tegenstandster vervolgens zelfs nog een (onbedoelde) high-five: sympathiek! De twee laatste aanvallen daarna zijn echter ook raak: Er wordt getekend voor de 7-1 en 7-2.

In het vierde partje komt vooral Wiekslag nog (te) veel aan scoren toe, maar gelukkig blijft Sassenheim niet achter met twee authentieke kanonskogels van Mieke en twee mooie doelpunten van Kim en Rianne.

We hebben niet voor niets gereden: 5-11 is een verdiende uitslag.

Tom

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WIL JE OOK BIJ ONS KOMEN ZWEMMEN?

ZWEMVERENIGINGSASSENHEIM

Wij zijn een gezellige vereniging, waarin zwemmen en waterpolo hecht met elkaar verbonden is.