Oorkondes in de watervaardigheidsgroep

Als kinderen lid worden van onze vereniging komen ze in de watervaardigheidsgroep zwemmen. In deze zwemgroep wordt er in drie groepen gezwommen. In groep 1 zwemmen de kinderen die net lid zijn geworden, in groep 2 zwemmen de kinderen die al een tijdje lid zijn en in groep 3 de wat meer ervaren zwemmertjes. De watervaardigheden zijn in drieën verdeeld: het zwemgedeelte, het waterpologedeelte en het vaardigheidsgedeelte. Zo worden bij het zwemgedeelte alle zwemslagen geoefend en bij het waterpologedeelte wordt er vooral met de bal getraind en bijvoorbeeld om-en-om benen geoefend. Bij het vaardigheidsgedeelte worden allerlei andere vaardigheden geoefend, zoals de hurksprong, de koprollen en het onderwaterzwemmen.

7 november werden alle vaardigheden voor het eerst gemeten. En wat ging dat al goed! Bij het zwemgedeelte zwommen de kinderen steeds één baan en werd de tijd opgemeten. De kinderen zwommen borstcrawl, schoolslag, rugcrawlbenen en poloborstcrawl. Hoe mooier je zwemt, hoe sneller je gaat.

Als je bij de rugcrawlbenen bijvoorbeeld helemaal mooi in stroomlijn ligt, ga je sneller dan als je niet helemaal strak ligt. Bij de schoolslag ga je sneller als je het goede ritme hebt en je je lang maakt. Bij het vaardigheidsgedeelte zwommen de kinderen zo ver als mogelijk onderwater, sommige kinderen zwommen al 15 meter onderwater! Ook moesten ze hier zo lang als mogelijk watertrappen (maximaal 5 minuten). De eerste groep mocht de handen in het water houden. De tweede groep moest de handen bovenwater houden en de derde groep moest zelfs de ellebogen bovenwater houden. Het werd dus steeds zwaarder. Bij het waterpologedeelte werd gekeken hoe ver de kinderen een bal konden gooien. Ook werd er geschoten op doel. Als de bal door de hoepel heen ging, kregen de kinderen een punt (alle kinderen mochten vijf ballen gooien). De eerste groep mocht op 2,5 meter van het doel liggen, de tweede groep op 3,5 meter en de laatste groep op 5 meter.

Afgelopen woensdag hebben de kinderen allemaal hun oorkonde gekregen. Iets om trots op te zijn! In de week na Sinterklaas worden de Clubkampioenschappen georganiseerd. Ook de zwemmers uit de watervaardigheidsgroep zijn hiervoor uitgenodigd. Je moet je eerst wel opgeven bij Angela Jonkman!! Allemaal doen dus 🙂 Zoals elk jaar belooft het weer een groot feest te worden. De uitreiking van de clubkampioenschappen vindt plaats op 5 januari 2019.

Reacties

Wees vrij om een reactie achter te laten...
wil je een foto tonen bij je reactie? Maak een account aan op gravatar!

 • Erkend leerbedrijf

 • Professionele zwembrillen kopen

  Zwembrilletjes.eu Kortingscode: ZVSASSE5
 • Sponsor de vereniging met je aankoop

 • Hall of fame wk 16

  Geen resultaten gevondenGeen resultaten gevonden
  Bezoek de Hall of Fame
 • Aankomende waterpolo wedstrijden

 • Zwemtijden online!

  Benieuwd naar je persoonlijke zwemtijden?
 • Jeugdcommissie Kalender

  Knutselavond: 25 januari 2019
  Fifa-karaoke avond: 15 maart 2019
  Klaverjasavond: 5 april 2019
  Zomerkamp: 17 – 24 augustus 2019

 • Vind ons op Facebook!