Sassenheim Dames 1 – MNC Dordrecht Dames 2

Zaterdag 29 september was het weer de eerste wedstrijd thuis. We moesten spelen tegen MNC Dordrecht. Langzaam stroomde de tribune vol met Sassemse supporters die een mooi potje waterpolo kwamen kijken. De nageltjes verder weer geknipt en we waren super fanatiek met het inzwaaien, zelfs Jelle deed mee. De badmutsen werden opgedaan en de bidons werden in het rekje gezet (toch Nadieh, of was je m toch weer vergeten :)). Na het inzwemmen ging de wedstrijd dan toch echt beginnen.

1e periode
Het fluitsignaal ging, de bal werd in het water gegooid en Rianne had natuurlijk de bal te pakken. Overigens scoorde ze ook het eerste doelpunt (1-0). Vlak daarna kwam Nadieh door het midden inzwemmen en ramde de bal netjes het netje in. 30 seconden daarna werd er iemand van de tegenstander uitgestuurd waardoor Sassenheim een man-meer kreeg. Kim profiteerde daar mooi van en gooide de bal in het doel (3-0). Niet lang daarna werd dezelfde speelster er uitgestuurd en had Sassenheim weer een man-meer die Rianne keurig afmaakte. 13 seconden daarna scoorde er een speelster van Dordrecht (4-1).

2e periode
Na een kort praatje van Jelle tussen de 1e en 2e periode in, ging de 2e periode weer beginnen. Sassenheim had deze keer weer de bal te pakken. Na iets meer dan een minuut gespeeld te hebben maakte Rianne weer een doelpunt. Aan het eind van de 2e periode scoorde Nina (stand, 6-1).

3e periode
In de 3e periode kreeg Isa na een halve minuut helaas een U20. Gelukkig werd daar niet uit gescoord en maakte ze het ook weer goed want ze scoorde de 7-1. Nog 21 seconden te spelen en de tegenstander maakte er 7-2 van. Aan het eind van de 3e periode vroeg Dordrecht een time-out aan met nog maar 7 seconden te spelen. Op de laatste seconde in deze periode werd de bal wel heel netjes in het doel geschoten (7-3).

4e periode
De laatste periode van de wedstrijd. Er werd een speelster uitgestuurd en Jelle vroeg een time-out aan. Yvonne maakte daar goed gebruik van en scoorde de 8-3. Daarna maakte Mieke nog een doelpunt en een minuutje later Nina nog een keer (10-3). Nog 28 seconden te spelen nadat er iemand van Dordrecht was uitgestuurd. Nadieh maakte daar een doelpunt uit. (eindstand 11-3)

We hadden een goede wedstrijd gespeeld en op naar de volgende wedstrijd! Of we die ook gaan winnen lees je volgende weer 😉

Naomi

Reacties

Wees vrij om een reactie achter te laten...
wil je een foto tonen bij je reactie? Maak een account aan op gravatar!

 • Erkend leerbedrijf

 • Professionele zwembrillen kopen

  Zwembrilletjes.eu Kortingscode: ZVSASSE5
 • Sponsor de vereniging met je aankoop

 • Hall of fame wk 16

  Geen resultaten gevondenGeen resultaten gevonden
  Bezoek de Hall of Fame
 • Aankomende waterpolo wedstrijden

 • Zwemtijden online!

  Benieuwd naar je persoonlijke zwemtijden?
 • Jeugdcommissie Kalender

  Knutselavond: 25 januari 2019
  Fifa-karaoke avond: 15 maart 2019
  Klaverjasavond: 5 april 2019
  Zomerkamp: 17 – 24 augustus 2019

 • Vind ons op Facebook!