Miniorenfinales 9 en 10 juni

15 juni 20180


Het hele seizoen zijn er verschillende wedstrijden georganiseerd voor de minioren van de zwemverenigingen. Bij deze zwemwedstrijden werden allerlei afstanden gezwommen waarbij de zwemmers zich konden plaatsen voor de miniorenfinales. De snelste 32 zwemmers van de hele regio West werden uitgenodigd voor de finales op 9 en 10 juni jl.
6 zwemmers kwamen uit voor zwemvereniging Sassenheim. Dit waren Jasper, Niels, Xemm, Ariënne, Thijmen en Abby. Het is een hele eer om mee te mogen doen en deze zwemmers hadden er zin in. Bijna alle starts werden gezwommen in een persoonlijk record. Binnen een seizoen hadden de zwemmers weer een snellere tijd neergezet, soms wel meer dan 5 seconden! Er werd netjes gezwommen en er werden goede keerpunten gemaakt. De coaches waren erg tevreden over de concentratie van de zwemmers en hoe er werd gezwommen.
Jasper had op zaterdag een tweede plaats te verdedigen op de 100 meter schoolslag. En dit deed hij met verve! Een mooi persoonlijk record resulteerde in een tweede plaats. Jasper kreeg zijn medaille omgehangen op het podium. 
De trainers zijn de zwemmers aan het stimuleren om met brilletje te zwemmen. Met een brilletje kun je je namelijk veel beter oriënteren in het water. Daardoor ga je beter en sneller zwemmen. Veel kinderen zwemmen tijdens de training met een brilletje, maar vinden het bij de wedstrijd nog te lastig. Een brilletje kan namelijk wel eens afgaan bij de duik. Dat is jammer, maar kan gebeuren. De zwemmers moeten dan het brilletje verkeerd laten zitten en gewoon doorgaan met de race. Een moeilijke taak. Maar zondag is dat Ariënne wel gelukt. Ondanks dat haar brilletje halverwege haar hoofd zat, zwom ze een geweldige race. Wat een schoolslag techniek liet zij zien! Heel knap. Volgende keer blijft het brilletje vast wel weer zitten!
Niels heeft op al zijn afstanden een persoonlijk record gezwommen, zelfs zijn tussentijden zijn persoonlijke records. Waar heeft hij zich al die tijd verstopt? Ook Abby heeft goed gezwommen. Tijdens de trainingen heeft zij geoefend om bij de rugcrawl met een langere slag te zwemmen. 

Hierdoor hoefde zij minder slagen te doen voor het keerpunt. Ze paste dit gelijk toe in de wedstrijd. Xemm mocht heel knap beide dagen meezwemmen. Hij zwom een heel dik PR op de 100 vrije slag! Thijmen zwom op zijn favoriete onderdeel, de 100 meter schoolslag mee. Hij maakte zich erg mooi lang en maakte een prachtige onderwaterfase, wat resulteerde in een persoonlijk record.
Volgend jaar hopen we weer mee te mogen doen met net zo veel of misschien wel meer minioren! Goed gedaan jongens en meisjes!
In de bijlage de uitslagen!
2018-10-09_10 Uitslagen miniorenfinales

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WIL JE OOK BIJ ONS KOMEN ZWEMMEN?

ZWEMVERENIGINGSASSENHEIM

Wij zijn een gezellige vereniging, waarin zwemmen en waterpolo hecht met elkaar verbonden is.