Sassenheim Dames 1 – Katwijk Dames 2 in Sassenheim

1 oktober 20170

Eerst even een voorstelrondje van Dames 1 van Sassenheim. Als je komt kijken, weet je in ieder geval wie deze toppers zijn:
Cap 1: Keeper Britt met een geweldig goede reactie in het doel.
Cap 2: Onderschat deze net 18-jarige stille kracht, Naomi, niet.  
Cap 3: Gekaapt uit Katwijk, uit de jeugd van Sassem, Nina, vliegensvlug in het water.
Cap 5: Maaike, ondertussen al een oudgediende, met haar goede midvooracties.
Cap 6: Yvonne, alweer een paar jaar in Sassem, erg behendig in het water.
Cap 8: Vlammende kanonskogels kun je verwachten van Mieke.
Cap 10: Patricia, strooit met mooie passes.
Cap 11: Linkshandige Fleur, houdt de controle over het spel.
Cap 12: Ook nieuw in dames 1, Nadieh, een echte doorzetter.
Cap 13: Aanvoerder Rianne, opgeladen voor een nieuw seizoen, na een jaartje rust.
Coach: Bart, ervaring opgedaan bij dames 2 en nu voor het tweede jaar coach van het eerste.

Afgelopen zaterdag speelden we tegen Katwijk dames 2. Een echte streekderby, altijd moeilijk, met een aantal bekenden bij de tegenstander. Aangezien er taart was beloofd na de wedstrijd, waren we er al snel klaar voor. Na een teamfoto, voorpraatje, inzwaaien, inzwemmen, nagelscontrole en warmschieten wilden we graag beginnen.
Al erg snel kregen we een manmeer en coach Bart vroeg meteen een time-out aan. Helaas, eerste manmeer mislukt. Gelukkig zette Yvonne door en scoorde alsnog. Na nog een doelpunt van Rianne en een 5-meter tegen sloten we de eerste periode met 2-1 af.
In de tweede periode namen we langzaam afstand met doelpunten van Yvonne, Nina en Maaike. De bal werd goed gehaald aan de zijkant en snel doorgespeeld. Aan het eind van het tweede partje kregen we helaas nog een tegendoelpunt en sloten we af met 5-3.
In het derde partje bleef het een beetje heen en weer gaan en na doelpunten van Rianne en Yvonne stond het 8-5. Gaan we ook deze wedstrijd winnen? En jawel, de vermoeidheid was bij ons nog niet toegeslagen en we maakten nog een paar doelpunten (Mieke, Fleur, Rianne). Helaas moesten we ook nog een paar manminders spelen, dat was niet de tactiek. Maar goed, dat vergeten we snel, want een gewonnen wedstrijd is een gewonnen wedstrijd! Coach was erg tevreden, al moeten we nog wel wat dingetjes trainen :).
Zaterdag 7 oktober speelt Dames 1 tegen NieMo-Van Vliet dames 1 in Nieuwerkerk a/d IJssel.
Rianne

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WIL JE OOK BIJ ONS KOMEN ZWEMMEN?

ZWEMVERENIGINGSASSENHEIM

Wij zijn een gezellige vereniging, waarin zwemmen en waterpolo hecht met elkaar verbonden is.