Open water Sloterplas

18 juli 2017 door

Ter voorbereiding op de Sassenheim City Swim reisde een select gezelschap Sassenheimse zwemmers zondag 16 juli af naar de Sloterplas in Amsterdam om de plaatselijke waterkwaliteit te testen. Het betroffen ervaren open waterrotten met Hollandse namen als Arjan, Walter en Frank aangevuld met youngster en open water rookie Mieke. Het moet gezegd worden het baantje lag er prima bij met een heerlijke watertemperatuur van 21 graden. De ouderwetse openwater kneutigerheid spatte er vanaf. Op het programma van de Sassenheimse delegatie stond de 1.500m. Het af te leggen parcours bestond uit een inzwem rondje van 500m gevolgd door het halve rondje van 500m, een rak van 325 meter heen en terug afsluitend met een rechte lijn van 100m naar de finish.  Totaal 5 te ronden boeien. Klinkt allemaal erg ingewikkeld maar zwemmend viel het reuze mee. 

De mannen mochten eerst los maar al in het starthok trapte de dames ons op de hielen. Arjan schatte de vorm van de dag in en besloot achteraan afstoppend werk te verrichten. Walter en Frank kozen brutaal de startlijn, alleen de één helemaal links en de ander helemaal rechts. Uiteindelijk bleek dat niets uit te maken want na circa 200m kwamen ze gewoon bij elkaar. Frank koos het wiel ehh de benen van Walter. In zijn bekende stijl sleepte Walter Frank naar de eerste plaats bij de mannen 40+ ondertussen zelf nog de derde plaats opeisend bij de mannen 30+. Het prima afstoppend werk van Arjan mogen we hierbij natuurlijk niet onvermeld laten. Wat een teamprestatie! Mieke zwom in een prachtige polo-borstcrawl stijl heer eerste open water wedstrijd. Jammer dat er verder geen stijlprijzen werden uitgereikt.  Toch kon de ploeg tevreden terugkijken op de geleverde prestaties. Hier en daar nog de puntjes op de i en dan zijn deze bikkels klaar voor de City Swim.

Reacties

Wees vrij om een reactie achter te laten...
wil je een foto tonen bij je reactie? Maak een account aan op gravatar!

 • Erkend leerbedrijf

 • Professionele zwembrillen kopen

  Zwembrilletjes.eu Kortingscode: ZVSASSE5
 • Sponsor de vereniging met je aankoop

 • Hall of fame wk 16

  SpelerDoelpunten
  1.Rianne Hofland4
  2.Geert Lambers3
  3.Pieter Elstgeest3

  SpelerUitsluitingen
  1.Laura Oostdam3
  2.Ivo Kragt3
  3.Luc van Nobelen2

  Bezoek de Hall of Fame
 • Aankomende waterpolo wedstrijden

 • Zwemtijden online!

  Benieuwd naar je persoonlijke zwemtijden?
 • Jeugdcommissie Kalender

  30 juni: Slotfeest

  Zomerkamp 2018:  11 t/m 18 aug

 • Vind ons op Facebook!