Het zomerkamp verslag.

27 september 20150

Beste toekomstige/ex- groentjes en andere leden

(Iedereen kent het wel Zomerkamp. En als je nog niet bent mee geweest, heb je het vast wel eens gehoord. Van je trainer, ouders, broers, zussen, tante, oom, noem maar op. Maar deze verhalen zijn altijd van mond op mond gegaan.
Daarom nu voor het eerst een verhaal van de groentjes van zomerkamp 2015!)
 
Daar sta je dan, met je loodzware tas(geen koffer), veel te vol, te wachten om te vertrekken op de parkeerplaats van de Wasbeek. Je had geen idee wat je mee moest nemen, ondanks dat je een hele waslijst had gekregen van wat je mee moest nemen en daarom heb je alles maar meegenomen. Aan knuffels of kusjes met je ouders doe je niet meer, je gaat immers op kamp met ‘de oudjes’ en anders zet je jezelf enorm voor schut.
DSCF0407
DSCF0409
En dan begint het. En dan begint het zeker. Alle groentjes mogen beginnen met alle tassen uit de auto’s sjouwen. In plaats van even rustig het huisje te onderzoeken, je luchtbed of matje uit te kunnen vouwen, moet je gelijk aan het werk. En zo gaat het nog door tot het einde van de week. En als je eindelijk klaar bent, wordt je nog afgezonderd ook. Dan krijg je in een prachtige preek te horen dat je samen met de andere groentjes een groep bent, dat je samen moet werken omdat je nog niet bij dé groep hoort, terwijl iedereen toch 1 groep is. We weten het. Heel verwarrend.
 
En dan eindelijk rust, om vervolgens ’s avonds te kunnen koken, corveeën en daarna… dat houden we even geheim. Het is veel leuker om zelf uit te vinden wat er ’s avonds gebeurd op zomerkamp, want het is echt heel erg leuk! Met andere woorden: kom volgend jaar ook mee en ontdek hoe leuk zomerkamp is!
 
Dan de zondag. Je bent een beetje moe, maar dat ben je compleet vergeten zodra de eerste activiteit begint. En vaak nog wel de leukste activiteit van de hele week. Dit jaar: bubbelvoetbal. Je begint voorzichtig, om vervolgens aan alle kanten iedereen omver proberen te beuken, waardoor je zelf omvalt, omdat je nou eenmaal lichter bent dan de rest. Onze Tinus maakte hier ook uitermate gebruik van. Dus als we dit nog een keer gaan doen dan deze tip: blijf uit de buurt van Martijn.
Alle pijn in je nek, zweet op je voorhoofd van de warmte in de bubbels, is het plezier, lachen en alle foto’s absoluut waard. Hierbij geven wij de eer aan Mieke voor de leukste foto zo ondersteboven bungelend met je benen.
DSCF0485
Op maandag ging de wekker om tien uur. Dit was moeilijk, zo vroeg opstaan omdat je de avond ervoor niet vroeg naar bed bent geweest. Om tien uur, gingen we ochtendgymnastiek doen. Dit was een goede manier om wakker te worden. ’s Middags gingen we naar het zwembad. Dit was erg leuk, je kon in het zwembad doen wat je wilde met wie je maar wilde. We hebben zelfs met een aantal mensen nog waterpolo gespeeld, we mochten er gewoon een doeltje inhangen. Na een vermakelijke middag in het zwembad, was het tijd om te eten. Na het eten gingen we lol maken, kaarten en andere dingen.
 
Het was dinsdag. Zoals elke ochtend om 10 uur opstaan, ontbijten en daarna met alle groentjes sporten, ook al was brak. In de middag gingen we bowlen met de hele groep. De week van bijna op de helft dus iedereen was al een beetje vermoeit. Maar toch was het heel gezellig met iedereen die op zomerkamp was!!
 
 
Dan woensdag, groentjesdag. Ontgroening, nog meer dingen voor anderen doen. Gelukkig mogen wij hier niks over zeggen. Anders waren wel uren bezig geweest, maar om alle nieuwsgierigheid een beetje tot bedaren te brengen geven wij deze ene
tip:                      De ontgroening was pittig moeilijk
ga daar je hersens maar eens over pijnigen. Je hebt totdat je zelf meegaat.
 
Op donderdag deden we in de ochtend en in de middag vrij weinig, je kon op je eigen kosten naar het zwembad dat zo’n 100 meter verderop was en verder hingen we rond op het kampterrein en deden niks tot de avond. In de avond gingen we eerst met zijn alle uit eten naar een restaurant met onbeperkt spareribs en onbeperkt chicken wings. Daarna gingen we naar de film Ted 2. De film was geweldig en het was erg gezellig met elkaar.
 
Het was Vrijdag, in de ochtend kon je nu lekker uitslapen want er was geen ochtendgymnastiek meer. Vandaag was er geen activiteit. Het was een heerlijke rustdag waarbij we gingen kaarten en andere leuke dingetjes. In de avond werd er flink gefeest en het was enorm gezellig met zijn allen. Deze dag was ook heel leuk.
 
En toen was het feest afgelopen. Zaterdag, opruimdag. Vroeg opstaan, voor het eerst in de week om op te ruimen, dat doe je niet graag, maar het moet. Iedereen is moe en versleten. En dan… op naar huis.
11873929_1031152830252164_1645026713_n
Groetjes,
De ex-groentjes
Mark, Annelotte, Kees, Jarle, Stan, Nina, Martijn, Wesley en Quinta
 
 

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WIL JE OOK BIJ ONS KOMEN ZWEMMEN?

ZWEMVERENIGINGSASSENHEIM

Wij zijn een gezellige vereniging, waarin zwemmen en waterpolo hecht met elkaar verbonden is.