EHBO cursus trainers ZVS

3 april 20150

ehbo cursusAfgelopen maand is een enthousiaste groep van twaalf zwem- en polo trainers twee zaterdagen bij elkaar gekomen om bij het Rode Kruis een EHBO cursus te volgen. Het doel van deze cursus was om meer trainers die vaak wekelijks aan de rand van het bad staan, een EHBO bevoegdheid te verstrekken, opdat veiligheid tijdens trainingen gewaarborgd is. De eerste zaterdag zijn we voornamelijk bezig geweest met het aanleren van verschillende grepen en acties om iemands situatie veilig te stellen.
Ook waren er oefenpoppen beschikbaar en hebben we een middag lang zoveel gereanimeerd dat er letterlijk blaren op handen verschenen. Na deze intensieve eerste dag, hebben we deze vaardigheden drie weken later weer herhaald, om te zien of alles was blijven hangen. Ook hebben we deze tweede cursusdag geleerd om verband aan te leggen, en zijn we nog wat dieper ingegaan op bepaalde vormen van ziektegevallen, en hoe deze te onderscheiden. Onder andere diabetes, epilepsie, beroerte en shock zijn aan de orde gekomen.
Iedereen heeft deze cursus met succes gevolgd, en dus is de ZVS twaalf EHBO’ers rijker! Dit is niet alleen nuttig voor langs de badrand, maar ook voor activiteiten daarbuiten. Trainers, bedankt voor jullie inzet! En Maaike, bedankt voor het mogelijk maken van deze cursus!
Paul Koot
 

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WIL JE OOK BIJ ONS KOMEN ZWEMMEN?

ZWEMVERENIGINGSASSENHEIM

Wij zijn een gezellige vereniging, waarin zwemmen en waterpolo hecht met elkaar verbonden is.