Ai,.

28 oktober 20140

 
Dat deed even zeer. Ik ben de mannen van Bert, zijnde de C-jongens en B-jongens zeer erkentelijk voor het pak op de broek. Heel galant mochten de meiden nog de eerste keer scoren, maar verder dan dat kwamen we deze keer niet.

Wat een treurige koppies na die trainings-pot, ik meende zelf een pruillipje te zien.
Maar waarom nu eigenlijk?
Bert de man die waterpolo drinkt, eet en slaapt, gaf ons de gelegenheid een trainingspotje te spelen tegen de mannen van de B- en C-jeugd. En zo’n aanbod is iets om aan te nemen.
Laten we eerlijk zijn, er is goed, heel goed gespeeld de laatste 3 wedstrijden waarbij met grote overmacht is gewonnen. Maar een echte testcase hebben we nog niet gehad.
Tuurlijk, deze mannen zijn i.p. een maatje te groot. Niet gehinderd door enige respect, ontzag en niet voorzien van de meest bazale omgangsvormen naar meiden toe, wilden deze Neanderthalers de meiden wel even de oren wassen. Het mag gezegd worden, dat deden ze en ook nog netjes. Geen blessures, op dat ene pruillipje na dan.
 
Is het dan toch terecht, deze hangende koppies. Ik vind van niet. Een van m’n grootste angsten de laatste tijd was, dat we in een overwinningsroes zouden leven en niet scherp zouden zijn als er wel een echte tegenstander was om tegen te strijden. Elke coach zal kunnen beamen dat het heel moeilijk is om een eenmaal opgelopen achterstand om te buigen en dat juist bij een team die niet weet wat verliezen is.
Wij zijn nu in het voordeel, juist omdat er een aantal zaken heel duidelijk werden. Die hebben we als team geïdentificeerd, we snappen dat ook en daar kunnen we aan werken. Helaas hebben de mannen die leermomentje minder mogen meemaken, maar om in hetzelfde bad als deze meiden te zwemmen is ook een beloning. Dichterbij dan dit zullen de meesten ook niet komen de komde tijd.
 
Om in te gaan op de hamvraag  die mogelijk op ieders lippen brandt; “Wat hebben jullie dan geleerd?”
Het omschakelen van de verdediging naar de aanval verliep moeizaam omdat de afstand veel te groot was (wie haalt de bal, bij wie kan ik de bal kwijt). Als je wacht op een bal die naar je toe komt dan zal je eerst naar de winkl moeten gaan en direct zo’n bal kopen. In de waterpolo wereld ga je naar een bal toe, die haal je en/of je pakt haar[1] af van je tegenstander.
Overnemen, de doorgebroken aanvaller effectief afstoppen.
Aan de goede kant inzwemmen. We liepen keurig in de val van de jongens omdat zij de verkeerde deur netjes open zetten. Met als gevolg niet aanspeelbaar.
Samenwerking met de keeper.
Te veel ontzag voor de tegenstander, tuurlijk je moet niet je ogen sluiten voor het verschil in capaciteiten, maar een team wat samenwerkt bereikt veel meer. En meiden, als jullie goed naar je moeder luisteren; “ontzag voor een jongen is volkomen een ‘waste of time’ “. Afbluffen, zit de tegenstander op de nek. Iemand die op tijd vertrekt heeft meteen een halve lengte voorsprong.
Communicatie, waterpolo speel je als team, maak aan elkaar duidelijk wat je wilt en wie wat moet doen.
 
Ik vraag iedereen om 1 november te komen kijken naar de eerste thuiswedstrijd van onze leeuwinnnen en om te kijken of we bovenstaande punten goed aangepakt hebben.
Deze wedstrijd is om 19:30. De tegenstander is SCOM (7de).
Sassenheim meiden staan nu 1ste en met evenveel punten 2de staat Bodegraven, doelsaldo 31 versus 18.[1] Misschien is het nooit iemand opgevallen, maar al een paar jaar spelen de heren en dames met verschillende ballen. De diameter van de herenballen zijn wat groter. Waarschijnlijk is dat omdat de mannen ze anders niet zien aankomen. Nou lijkt het mij aardig om de herenballen met hem te duiden en de damesballen met haar. Zomaar een geste.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WIL JE OOK BIJ ONS KOMEN ZWEMMEN?

ZWEMVERENIGINGSASSENHEIM

Wij zijn een gezellige vereniging, waarin zwemmen en waterpolo hecht met elkaar verbonden is.