Wedstrijdverslag: Sassenheim 2 – DSZ 2

13 januari 20130

Na een bemoedigend woord van diverse teamleden en de coach werd druk gewerkt aan een goed warming-up. Een prettige, semi-ontspannen sfeer heerst en er wordt wat gelachen.

Bij het inzwemmen telt het team 11 man, helaas konden Max en Martijn niet spelen. De eerste competitiewedstrijd van het jaar 2013 begint met frisse zin en de wil om punten te halen.

Door goed samenspel kan het team meerdere goede aanvallen opstellen. Na een flitsende start van de mannen van Sassenheim staat het al snel 2-0. Cas en Robbie weten beide te scoren en zorgen voor een voorsprong aan het einde van de eerste periode.

Met een glimlach ontvangt de coach de heren aan de kant om ze extra te motiveren. Het spel loopt goed, de verdediging een uitstekende zone en aanvallende druk naar voren.

Julian weet het al snel het net te vinden en zet de teller op 3-0.

Sommige zullen zeggen dat vervolgens een arbitraire fout plaats vond, waardoor een vrije bal binnen de 5-meter achter de oren van Gerrit belandt. Gerrit die het doel na een aantal mooie reddingen heeft weten schoon te houden, moet helaas worden geklopt door dit spelmoment.

Echter herpakt Sassenheim zich en weten ze goed druk naar voren te houden.

Totaal onverwacht klinkt na een aanval zonder score een fluitsignaal in het nadeel van Sassenheim. De scheidsrechter zwaait hevig met de armen naar beneden en daarmee maakt een kruis, gevolgd door een rode kaart.

Vol ongeloof wordt er onthutst reageert en het blijkt dat Jos het veld moet verlaten met een UMV-4. Een tegenslag met grote gevolgen. Zoals volgens de regels wordt er een strafworp genomen door blauw en de score is 3-2.

Tactische aanwijzingen zijn nodig om het team rustig te houden en zorgen dat zij een lange aanval gaan spelen. BALBEZIT! SPEEL OP BALBEZIT. Na lange aanvallen van wit, moet er in elke verdediging worden opgesteld in een man-minder.

De Heren weten zich goed te redden, maar helaas staat dan de score na het einde van periode 2 op 3-4.

Vol ongeloof komen de spelers aan de kant. Balbezit, lange aanvallen en verdedigen zijn de kernwoorden om de periode te beginnen. Nog ruim 2 minuten zal wit moeten spelen met 6 man. De 3-5 valt en Sassenheim kan zich nog steeds goed wapenen tegen de man-meer van DSZ.

Eindelijk is Sassenheim weer met 7 man in het water en dan kan er weer normaal worden gespeeld. De coach ziet dat het team goed speelt, het team heeft de motivatie, blauw heeft veel energie in moeten leveren. 

De inzet van Sassenheim gaat helaas gepaard met t­­è fanatiek spel. Wat missers worden gemaakt, de score valt op 3-6.

Verdedigend speelt Sassenheim een goed spel en een speler van blauw krijgt een U-20. Een uitgelezen moment voor de eerste time-out. De mannen stellen zich op en de bal gaat goed rond, Gerjan ziet een gaatje in de verdediging en kan een doelpunt maken. Helaas voor dat de bal het net raakt wordt er gefloten voor een strafworp.

Gerjan eist deze op en schiet de bal koelbloedig in de hoek. Helaas telt het doelpunt niet 2 keer en dat brengt de score op 4-6.

Sassenheim ruikt een punt, maar dan gaat het helaas mis in de verdediging. Water in de ogen, het chloor, desoriëntatie, een punt wordt toegevoegd aan de kant van de gasten.

Een energie uitbraak resulteert bij Sassenheim in een break. Julian weet langs de kant een sprint in te zetten en kan daarna op Gerjan pasen. Een worsteling vindt plaats, maar Gerjan kan de verre hoek van het net vinden bij de goal van DSZ.

Het scoreboord laat bij het eindigen van de laatste periode 5-7 in het voordeel van DSZ zien.

De teleurstelling is groot, maar vooruitgang van Heren 2 van Sassenheim is ook groot. Een goede wedstrijd is gespeeld. De verdediging prachtig opgezet in een zone en aanvallend veel variëteit. Coach is ondanks de uitslag zeer tevreden met het gespeelde spel en het beloofd veel goeds voor de jonge, maar gemotiveerde mannen van het Tweede!

De Coach

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WIL JE OOK BIJ ONS KOMEN ZWEMMEN?

ZWEMVERENIGINGSASSENHEIM

Wij zijn een gezellige vereniging, waarin zwemmen en waterpolo hecht met elkaar verbonden is.