Mini’s succesvol in Alphen.

9 november 20120


Afgelopen zondag, 4 november was het dan zover, de aftrap van het mini pupillen toernooi in Alphen a/d Rijn. Terwijl buiten de regen tegen de ramen kletterde, stonden in het nieuwe zwembad Jasmijn, Britt, Maud, Robine, Luca en Pim om half drie klaar om aan de eerste wedstrijd te beginnen. Vijf wedstrijden stonden er deze middag op het programma en met twee wissels op de kant kon er dus goed gerouleerd worden.
Er werd geopend tegen BZ&PC. Hoewel we met een mooi schot van Pim op voorsprong kwamen, bleek al snel dat zo’n eerste wedstrijd van het seizoen toch nog even wennen was. Nadat we de bal hadden veroverd wisten we ineens niet zo goed wat we er mee moesten doen en belandde zo per ongeluk vier keer in de handen van de tegenstanders; eindstand 4-1. Na een goede peptalk van Peter ging Sassenheim in de tweede wedstrijd tegen AZC vol goede moed te water. En dat die peptalk hielp, bleek al direct. Pim veroverde de bal in de verdediging, deze werd overgegooid naar Robine en zij speelde Brit aan die de 1-0 in tikte. Er volgde nog een paar heerlijke combinaties waarbij bijna iedereen scoorde en de eindstand op 6-0 kwam. High five voor Sassenheim! In de derde wedstrijd keken we al snel weer tegen een achterstand aan, maar door goed verdedigend werk van Pim en Jasmijn, heroverde we de bal en brachten we met een paar mooie doelpunten van o.a. Luca de score terug naar 3-3. Ondertussen waren alle meegenomen crackers, koekjes, banaantjes en pakjes drinken op, en bedacht Sassenheim dat winnen toch het leukste was, dus dat was het plan voor de laatste twee wedstrijden. In wedstrijd vier speelde Sassenheim tegen De Plas. Mede dankzij knap verdedigend werk van Maud en Robine die de achterhoede van de Plas onder druk zette, en doelpunten van Brit, Luca en Pim behaalde Sassenheim een 3-1 overwinning. Zulke inspanningen eiste zijn tol en daarom startte we in de laatste wedstrijdje tegen De Zijl 2 met Pim en Luca in het water en kregen Maud en Robine nog even een wel verdiende rust. Ook tijdens deze laatste wedstrijd bleek snel dat het tactische spelletje: “Bal vooruit spelen want daar moet je scoren en in de verdediging direct naar een mannetje toe” erg productief. De ene na de andere kans werd gecreëerd en zo vielen ook de laatste doelpunten aan de goede kant. Met een welverdiende 5-0 overwinning sloot Sassenheim dit eerste toernooitje af. Hulde aan Jasmijn, Maud, Britt, Luca, Pim en Robine (voor het eerst mee) die het voortreffelijk hebben gedaan. De groeicurve van deze dag was weer benoemingswaardig, op naar het volgende toernooitje op zondag 24 november in Leiden.
Wellicht met twee teams dit keer?

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WIL JE OOK BIJ ONS KOMEN ZWEMMEN?

ZWEMVERENIGINGSASSENHEIM

Wij zijn een gezellige vereniging, waarin zwemmen en waterpolo hecht met elkaar verbonden is.