Tim van Hoven gaf Waterpoloclinic!

9 februari 20120


30 november 2011 heb ik een waterpoloclinic gegeven aan mensen die nog aan het revalideren waren, en aan mensen die al uitgerevalideerd waren, maar eens in de week in het revalidatie centrum gingen zwemmen om de conditie te onderhouden.
Deze ‘’Externe opdracht’’ is een onderdeel in het eerste jaar van de opleiding Ergotherapie in Amsterdam. Ergotherapie is het mogelijk maken van alle dagelijkse handeling voor mensen met en beperking. Dat kan doormiddel van oefeningen en hulpmiddelen, maar ook aan aanpassingen (aan bijvoorbeeld de woning). In deze opdracht wordt je uitgedaagd om een eigen project naar keuze uit te voeren. De reden dat deze opdracht een verplicht onderdeel is, is om je voor een gedeelte de gelegenheid te geven de studie in de te vullen naar eigen interesse en om het ondernemerschap in jezelf te ontwikkelen.
Toen de externe opdracht dit jaar geïntroduceerd werd door de kerndocent, ben ik gaan brainstormen over wat ik wilde gaan doen. Het was erg leuk als je deze opdracht kon combineren met een hobby. Aangezien ik al lang lid ben van de vereniging en nog steeds met veel plezier zwem, heb ik gekozen om iets met zwemmen of waterpolo te gaan doen. Eenmaal op mijn stageadres werd het idee werkelijkheid, omdat binnen mijn stageadres (Rijnlands revalidatie centrum te Leiden) een zwembad aanwezig is. Binnen het team (neurologie) waar ik als Ergotherapeut in opleiding stage liep, werkt ook een bewegingsagoog. Eerst had ik met mijn stagebegeleider het plan besproken, toen zij ook enthousiast was, ben in naar de bewegingsagoog gegaan. Ook de bewegingsagoog vond het een heel leuk idee.
Het ging bij mijn opdracht om cliënten met een lichamelijke beperking en mensen van de neuro-afdeling (bijvoorbeeld iemand die een hersenbloeding heeft gehad). Ik heb deze clinic ook een beetje uit naam van de zwemvereniging Sassenheim gegeven. Ik heb veel materialen van de vereniging mogen lenen die ik voor de clinic heb gebruikt, ook mocht ik aan iedere deelnemer een T-shirt uitdelen, wat een mooie afsluiting van de clinic gaf. De meeste deelnemers wisten niet zo goed wat waterpolo precies inhield. Ik ben begonnen met een introgesprek, waarin ik heb uitgelegd: wat waterpolo is, wat spelregels en kenmerken. Daarna hebben de deelnemers gezwommen, overgegooid, gericht geschoten, een parcourtje gedaan en tot slot een partijtje gespeeld. De deelnemers hebben het heel erg naar hun zin gehad, en ik heb voor deze opdracht een goede beoordeling gekregen!
Tim van Hoven

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WIL JE OOK BIJ ONS KOMEN ZWEMMEN?

ZWEMVERENIGINGSASSENHEIM

Wij zijn een gezellige vereniging, waarin zwemmen en waterpolo hecht met elkaar verbonden is.