Zomerkamp 2011

9 september 20110

Dit jaar ging de ZVS met een selecte groep Bergeijk (Noord-Brabant), vlakbij Eindhoven, onveilig maken. Van 6 t/m 13 augustus beloofde het een dolle boel te worden. Het was vooral een weekje zonder zorgen (al was het bij het inpakken al een heel gestress en gedoe om alles mee te krijgen), en een week om lekker tot rust te komen… Jammer genoeg gold dit niet voor de groentjes…
Ook wij gingen voor het eerst mee, en geloof me, groentjes van volgend jaar, zo rustig wordt jullie week niet! We waren best een beetje zenuwachtig, want je hoort af en toe van die verhalen over het zomerkamp… In de auto was de sfeer in ieder geval meteen goed. Na een uurtje gereden te hebben, hielden we even een lunchpauze. Na even gegeten te hebben, gingen we weer rijden, en na een uurtje rijden kwamen we bij onze vakantiebestemming. Het was een mooi scoutinggebouw, 2 verdiepingen, inclusief 2 badkamers (héél toevallig hadden de vrouwen de warme douches), een speelkasteel voor de wat kleineren onder ons en zelfs een aquarium met schildpad (?). Er moesten snel boodschappen worden gedaan voor het avondeten. Toen de auto’s met boodschappen terugkwamen, kon de koelkast worden ingeruimd (3 keer raden wie dat moest doen). Er was in ieder geval genoeg ham en kaas om een heleboel tosti’s te bouwen.
 
’s Avonds gingen we uit in Bergeijk. We kwamen in een leuke discotheek terecht waar iedereen zich goed heeft vermaakt. Het was een zeer geslaagde avond. Zondagochtend werden we leuk gewekt, en het bleek al snel dat het ontbijt de hele week uit tosti’s zou gaan bestaan. ’s Middags gingen we klimmen en kruipen. Onze groep werd in tweeën gedeeld. Het ene deel ging klimmen. Zij moesten op verschillende manieren zo hoog mogelijk komen. Zelfs diegene met hoogtevrees kwamen erg hoog! Daarna mochten ze tokkelend naar beneden. Het andere deel van de groep moest door een smalle tunnel een parcours afleggen. Kruipend, liggend, tijgerend moesten zij door het pikkedonker kruipen. Na een lastig stuk op het einde kwam iedereen er weer uit, wel met beurse knieën. Het was een leuke middag!
 
De andere dagen zagen er een beetje hetzelfde uit. We zijn een middag gaan bowlen, we hebben een keer gezwommen. De avonden waren ook erg gezellig. We mochten 2 keer een kampvuur maken, dus zaten we gezellig elke avond bij het kampvuur J. De kaartspellen werden tevoorschijn gehaald, waarmee allerlei verschillende spelletjes zijn gespeeld! Op donderdag zijn we gaan eten in Eindhoven, waarna we naar Pathé zijn gegaan. En op vrijdag hebben we nog een heerlijke barbecue gehad. Jammer genoeg viel dit een beetje in het water, maar gelukkig was er een noodplan en hebben we nog heerlijk gegeten.
 
Al met al was het echt een supergezellig weekje met veel lol, grappige gebeurtenissen en zonder zorgen.
 
JC, namens iedereen: BEDANKT!!!
Davy en Paul Koot

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WIL JE OOK BIJ ONS KOMEN ZWEMMEN?

ZWEMVERENIGINGSASSENHEIM

Wij zijn een gezellige vereniging, waarin zwemmen en waterpolo hecht met elkaar verbonden is.