Waterpoloërs ZVS grijpen naast kampioenschap

21 april 20240

Nadat er na eenentwintig spelrondes nog geen kampioen was, stonden Zwemvereniging Sassenheim en koploper VZV Njord uit Veldhoven zaterdag 20 april tegenover elkaar voor het kampioenschap. Het verschil tussen beide ploegen bedroeg slechts één punt in het voordeel van Veldhoven. Het beloofde dus een spannende kampioenswedstrijd te worden, want de wedstrijd in Veldhoven eindigde in een gelijkspel. 

In een meer dan uitverkochte zwembad de Wasbeek begon de waterpolowedstrijd met een gigantisch kabaal van alle supporters van beide ploegen. De eerste twee minuten moesten beide teams de zenuwen nog even van zich af spelen. Daarna nam VZV Njord de leiding na een benutte manmeersituatie. De ploeg uit Veldhoven bleek in de eerste periode een stuk efficiënter en pakte een 2-4 voorsprong.

Het zat de tweede periode niet mee voor de eerste heren uit Sassenheim. Met maar liefst zes persoonlijke fouten moest ZVS de ene na de andere goal incasseren uit drie overtalsituaties en twee strafworpen. Sassenheim wist gelukkig zelf ook vier keer te scoren, waardoor de thuisploeg aansluiting behield. Halverwege de wedstrijd stond het 6-9 en zat de bliksemsnelle Pim Geurds al met drie persoonlijke fouten op de kant en mocht dus niet meer meedoen. 

Persoonlijke uitsluitingen

In de derde periode kregen de heren van ZV Sassenheim meer grip op de wedstrijd. Door een benutte manmeersituatie van Stan Geurds en een midvooractie van Richard Turk kwam Sassenheim terug tot 8-9. Niet veel later moest ook midachter Rob Lambers met een derde persoonlijke uitsluiting de rest van de wedstrijd vanaf de bank toekijken. Desondanks bracht Stan Geurds uit wederom een manmeersituatie Sassenheim langszij en werd de stand 9-9 bij het ingaan van de vierde periode.

In de twee daaropvolgende minuten pakte de andere midachter van Sassenheim, Tijs Maas, drie persoonlijke fouten en mocht ook hij niet meer meedoen met de wedstrijd. Ondanks dat ZVS het nog tot een stand van 11-11 wist te brengen, werd de foutenlast te veel. In twee minuten tijd wist de ploeg uit Veldhoven vijf keer te scoren en eindigde de kampioenswedstrijd met 12-16. 

Dit maakt VZV Njord uit Veldhoven de kampioen van de tweede klasse bond en eindigt Zwemvereniging Sassenheim op een heel knappe tweede plaats. Coach en trainer Paul Geurds blikt terug op dit seizoen: “In het begin van het seizoen hadden we voor de tweede plek getekend. Het was onverwacht, maar fantastisch dat we in de laatste wedstrijd nog volop meededen voor het kampioenschap.”

Kampioenschap
Aanvoerder en topscoorder Rens Geurds schiet op doel in een volle Wasbeek.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WIL JE OOK BIJ ONS KOMEN ZWEMMEN?

ZWEMVERENIGINGSASSENHEIM

Wij zijn een gezellige vereniging, waarin zwemmen en waterpolo hecht met elkaar verbonden is.