Heren 1 kampioen!

9 maart 20200

Heren 1 is zondag ruim voor het einde van de competitie kampioen geworden van de derde klasse. De ploeg van Geert Lambers was in de streekderby tegen Alkemade met 15-12 te sterk voor de bezoekers.

De formatie uit Roelofarendsveen was zondagavond op bezoek in de volgepakte Wasbeek in Sassenheim. Ondanks de 9e plek van de bezoekers was Alkemade de laatste tijd wel goed op dreef. In de strijd tegen degradatie bleven zij de afgelopen vier wedstrijden ongeslagen. Toch kwamen de Sassemers al snel op voorsprong na een soepele aanval die werd afgerond door aanvoerder Rens Geurds, die in totaal goed was voor vier doelpunten. Na de 4-1 leek het verschil al vroegtijdig gemaakt, maar Alkemade vocht zich terug in de wedstrijd en liet het verschil niet verder oplopen. Na twee periodes stond de teller op 7-4. Pas in de vierde periode breidde Sassenheim de voorsprong uit tot een ruime 15-9. Echter had Alkemade een sterk slotoffensief en kwamen de bezoekers wederom terug tot een verschil van drie doelpunten. Hiermee werd de eindstand bepaald op 15-12 en kon Sassenheim gehuldigd worden door verenigingsvoorzitter Frank van Nobelen.

Promotie 2e klasse

Met nog 3 wedstrijden op de speelkalender is dit een dik verdiend kampioenschap waarin er met tot nu toe 272 doelpunten louter is gewonnen. Een mooi cadeau voor de vereniging die dit jaar haar 55-jarig jubileum viert! Aankomend seizoen zal Sassenheim na 13 jaar weer uitkomen in de 2e klasse van de landelijke waterpolocompetitie.  

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WIL JE OOK BIJ ONS KOMEN ZWEMMEN?

ZWEMVERENIGINGSASSENHEIM

Wij zijn een gezellige vereniging, waarin zwemmen en waterpolo hecht met elkaar verbonden is.