Rode loper naar kampioenschap Waterpolo Heren 1 is uitgelegd na kraker tegen de Futen

4 februari 20200

Met maar liefst 118 man publiek zat de tribune van de Wasbeek bomvol. De Wasbeek bood zaterdagavond toneel aan de wedstrijd die bepalend zou zijn in de strijd om het kampioenschap. De verwachtingen waren hoog maar bij de start van de wedstrijd was de spanning in het zwembad te voelen. Twee weken geleden was Sassenheim in Amstelveen een maatje te groot, maar dat geeft geen garantie voor weer een winstpartij.

Chest Heren 1 #1
Niet alleen de spelers hadden zich voorbereid op deze wedstrijd. Ook de supporters keken uit naar deze avond en hebben een t-shirt laten maken. Coach Geert Lambers kreeg deze voor de wedstrijd nog snel toegestopt met daarop de tekst “Chest Heren 1 #1”. Dit is de naam van de chatgroep van Heren 1, die deze naam te danken heeft aan de brede borst van de Sassenheimse keeper. Ook een groot deel van het publiek droeg deze shirts als support voor de mannen uit Sassenheim.

Na 2 minuten kwam Sassenheim op voorsprong door Robin van der Voort. Het antwoord van de Futen bleef niet lang uit; na 4 minuten spelen waren ze langszij en stond Sassenheim op 1-2 achterstand. Oud-international Gert de Groot (de Futen) werd net als twee weken geleden mede door sterk verdedigend spel op de mid-achter van Martijn Nieuwenhout goed geneutraliseerd. Toch kregen de Futen genoeg schotkansen die efficiënt benut werden. Tot en met het einde van periode 2 ging het gelijk op. Vlak voor de helft van de wedstrijd verstreken was, kon aanvoerder Rens Geurds met 3 doelpunten op rij Sassenheim aan de leiding helpen (8-7).

Uitstekende conditie
Ondanks dat de Futen degelijk bleef spelen, kon Sassenheim als goed zwemmend team in uitstekende conditie, het verschil maken. Door te blijven zwemmen liep Sassenheim langzaam uit op de Futen in de tweede helft van de wedstrijd. In een 1 op 1 duel was Gert de Groot zelfs een maatje te klein voor Rens Geurds, die uitbrak in een break en dit mooi afmaakte met een doelpunt. De wedstrijd eindigde in een 14-11 score in het voordeel van Sassenheim.

Op naar het kampioenschap
Met deze gewonnen wedstrijd staat Sassenheim nu 6 punten voor op de Futen. Aangezien ook de nummer 3 tweemaal verslagen is door Sassenheim en er van de andere ploegen met ruime cijfers gewonnen is in de eerste helft van de competitie, kan Sassenheim zich gaan opmaken voor het kampioenschap.