Minioren Clubmeet – 11 november 2018

18 november 20180

Eens per jaar worden de minioren van Zwemvereniging Sassenheim uitgenodigd om mee te doen aan de minioren Clubmeet. Deze wedstrijd wordt al jaren en jaren georganiseerd. Ook toen ik de leeftijd van een minior had, werd deze wedstrijd al gezwommen. Het is altijd een groot feest, want je zwemt niet alleen voor jezelf, maar ook voor de vereniging. Dus je moet het samen doen,  ook zwemmen is een teamsport! Er mogen maximaal 18 minioren meedoen en elke minior mag maximaal 3x zwemmen. Het is altijd een hele puzzel om een zo goed mogelijke opstelling te maken,  maar ook dit jaar was het gelukt. Met 15 minioren en drie coaches ging Zwemvereniging Sassenheim naar Alphen a/d Rijn om daar te laten zien wat ze allemaal in de trainingen hebben geleerd.

Voor de wedstrijd mochten alle verenigingen zich nog presenteren door een rondje te lopen om het zwembad en naar alle ouders op de tribune te zwaaien. In het thema Disney hadden wij gekozen voor Sneeuwwitje (ik) en de 15 dwergen. Ook was de prins (Pascal) en de boze koningin (Maaike) aanwezig. Met twee geweldige spandoeken liepen we het rondje om het zwembad heen met de yell:

HEY HO, HEY HO,
JE KRIJGT HET NIET CADEAU.
WE ZWEMMEN HARD, VAN JONG TOT OUD!
HEY HO, HEY HO,
WE GAAN VOOR GOUD!

Vervolgens begon de wedstrijd en de Sassemse zwemmers hebben laten zien dat ze hard getraind hebben. Estafettes werden goed gezwommen, er werd goed overgenomen, maar er werd ook hard aangemoedigd. Ook de persoonlijke afstanden werden goed gezwommen. Zwemmers zwommen regelmatig een persoonlijk record, of zaten in de buurt van een persoonlijk record. Bovendien werden de keerpunten zonder fouten gemaakt. Aan het eind van de wedstrijd was geen een van de Sassemse zwemmers gediskwalificeerd. En dat is een geweldige prestatie!! Er zaten namelijk ook moeilijke afstanden tussen, zoals de 100 meter wisselslag, met ingewikkelde en verschillende keerpunten.

Aan het einde van de wedstrijd hebben we als team gewacht op de uitslag. Helaas werd alleen de top 3 opgenoemd. We zijn toen maar even langs de jury gelopen om te vragen op welke plaats Zwemvereniging Sassenheim is geëindigd. De zevende plaats!! Van 17 verenigingen zijn we op een knappe 7e plaats geëindigd, zonder diskwalificaties. De coaches en trainers zijn erg trots op de minioren! Goed gedaan!!

Rianne

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WIL JE OOK BIJ ONS KOMEN ZWEMMEN?

ZWEMVERENIGINGSASSENHEIM

Wij zijn een gezellige vereniging, waarin zwemmen en waterpolo hecht met elkaar verbonden is.