Sassenheim Dames 1 – Waterpolo Den Haag (SG) Dames 2

5 november 20180

Na twee weken rust hadden we vandaag weer een wedstrijd. Afgelopen maandag begon de voorbereiding al. Jelle wilde alvast een voorbespreking doen van max zeven minuten na onze training. Hij vertelde welke tegenstander we zouden krijgen en dat zij hun eerste wedstrijden steeds na het eerste partje al op achterstand stonden. Als je kijkt naar onze wedstrijden stonden wij vaak na het eerste partje al op voorsprong. Kortom als we wij hetzelfde deden als de afgelopen wedstrijden en de tegenstanders ook dan zou het eerste partje voor ons zijn en dan zouden we deze wedstrijd wel gaan winnen!

Voor de wedstrijd nog een korte voorbespreking. We hadden een uitgebreide tactiek voor de man meer besproken voor als de toppen uitgepressd zouden worden. Vervolgens een gezamenlijke warming up onder leiding van Britt, en Jelle leidde vandaag de sprintjes op de kant. De tribune zat vol met thuispubliek, dus we waren er klaar voor!

De afspraak die we maandag gemaakt hadden leek echter niet te lukken. Veel kan ik er niet over zeggen maar na twee partjes stonden we achter met 0-3. De kansen die wij kregen gingen er niet in en de kansen die zij kregen maakten ze wel af. We zaten er nog niet lekker in.. Hoewel volgens mij de meesten dachten dat we niet meer zouden winnen dacht ik: ‘We hebben nog twee partjes!’

Het derde partje was voor ons! Eerst maar even inlopen en de stand gelijk maken, dat hadden we al binnen twee minuten voor elkaar. Kijk zo vecht je je even snel terug! Dan moeten we er nu overheen en het derde partje eindigde met 4-3 in ons voordeel.

Geen idee hoe de wedstrijd zo heeft kunnen keren, maar de scheidsrechters floten wel ietsjes meer voor ons het laatste partje. Om maar even duidelijk te maken wie er zou winnen schoten we er nog vijf doelpunten in en wonnen we de wedstrijd dik met 9-3. Wie had dat nou gedacht na de eerste helft?

Na de wedstrijd kwam Kim nog even joelend en dansend de tribune over om de tussenstand aan haar teamgenoten te showen. Want na deze wedstrijd waren we van de tweede plek opgeschoven naar de eerste plek!! Komende weken moeten we tegen een aantal sterke tegenstanders, dus dan gaan we even kijken hoe we ons staande houden op deze eerste plek, maar voor nu is het wel even genieten. 😊