Sassenheim Dames 1 – SVH Dames 1

28 april 20180

De laatste wedstrijd van het seizoen. Nog even de tanden op elkaar en drie punten pakken tegen SVH. Daar hadden we immers nog een appeltje mee te schillen na een zware en fysieke uitwedstrijd in Rotterdam Hillegersberg, die in 8-8 was geëindigd.
Bijna iedereen was er, Yvonne kon er helaas niet bij zijn, maar werd vervangen door Kim. Sassenheim was op oorlogssterkte en zou dat laten blijken ook. Tijdens de voorbespreking waren er niet heel veel woorden nodig. Ons eigen spel spelen, er vanaf het begin bovenop zitten en de tegenstander geen enkel moment het gevoel geven dat er hier iets te halen viel.
We beginnen de wedstrijd scherp en met energie. De 1e U20 wordt gegeven aan SVH, helaas weten we hier niet direct van te profiteren. De dames van SVH waren niet van plan om er een tamme wedstrijd van te maken. Gelukkig scoort Nina wel het 1e doelpunt van de wedstrijd na een prima zwemactie. 1-0 voor Sassenheim! SVH krijgt nog een U20 tegen, helaas weten we daar weer niet uit te scoren. SVH verdedigt goed, het is een taaie pot aan het worden. 
SVH begint het 2e part door de score gelijk te brengen op 1-1. Nadieh krijgt een U20, een timeout van SVH volgt, waarna ze ook nog weten te scoren. 1-2 voor SVH, dat was niet de bedoeling. We spelen goed, maar krijgen nog te weinig kansen en maken ze ook niet af. Dat moest beter. En dat zou het ook gaan. SVH krijgt weer een U20 tegen, waarna de coach een timeout aanvraagt. De tactiek wordt besproken, let op de mensen bij de palen. De vrouw-meer wordt gespeeld en Rianne schiet vanaf de paalpositie hard raak! 2-2. Helaas pakt de coach van Sassenheim de zoveelste gele kaart na commentaar op interpretatie van de scheidsrechters, naar aanleiding van een zware overtreding op Rianne die voor de keeper van SVH verscheen, waar vervolgens helemaal niets voor gegeven werd. 
De 3e periode moesten we een gat gaan slaan met SVH om het verzet en de teamgeest te knakken. Even de dames van Sassenheim scherp zetten en met hernieuwde krachten verdergaan. Dat resulteert in een strafworp tegen SVH waar Rianne de 3-2 scoort. Naomi krijgt een U20 tegen, maar SVH weet de vrouw-meer niet te scoren. We kregen wel kansen, maar SVH blijft een taaie ploeg om tegen te spelen.
4e en laatste periode. We zijn beter, maar moeten dit ook in de score tot uitdrukking brengen. We krijgen weer een verdiende strafworp mee, die Fleur weet te verzilveren! 4-2. Helaas krijgen we ook een U20 tegen, ditmaal voor Kim, waar SVH de 4-3 uit scoort. Maar het geloof en de overtuiging bij SVH mist, Sassenheim wordt sterker. Rianne scoort de 5-3 en uiteindelijk ook de 6-3. De punten zijn binnen, laatste wedstrijd winnen afsluiten is altijd lekker.
Hulde voor de Dames van Sassenheim! Stuk voor stuk allemaal powervrouwen. Het was een mooi seizoen, met heel veel mooie en goede wedstrijden. We zijn uiteindelijk als 4e geëindigd in de competitie en ik denk dat er nog wel meer inzit voor de toekomst.
Fleur neemt afscheid van Dames 1 na dit seizoen, evenals de coach. Het waren een paar fantastische seizoenen en ik ben ervan overtuigd dat er ook komend seizoen weer mooie wedstrijden te zien zullen zijn.
Een paar feitjes op een rij, wist je dat:
– Dames 1 punten heeft gepakt tegen de teams die hoger staan op de lijst?
– Dames 1 maar 10 punten minder heeft dan de nummer 1 dit seizoen?
– Dames 1 hoger is geëindigd dan Katwijk? (Dat was een dingetje)
– Dames 1 op de 3e plaats staat qua aantal tegendoelpunten?
– Dames 1 12x winst, 4x gelijk en maar 6x verloren heeft?
– De coach van Dames 1 een aantal keer heeft getrakteerd?
– Én dat dat was naar aanleiding van een verzameling gele en een rode kaart?
– Bijna iedereen het hele seizoen inzetbaar was?
Dank jullie wel meiden, het was een genoegen!
Bart.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WIL JE OOK BIJ ONS KOMEN ZWEMMEN?

ZWEMVERENIGINGSASSENHEIM

Wij zijn een gezellige vereniging, waarin zwemmen en waterpolo hecht met elkaar verbonden is.