WZC Dames 2 – Sassenheim Dames 1

18 april 20180

Zaterdag 14 april moesten de leeuwinnen van Sassenheim dames 1 spelen tegen de dames uit Zoetermeer WZC (SG) dames 2. Met een compleet team, naja bijna compleet. Ik (Jelle) was de plaatsvervangende coach voor deze wedstrijd, Bart was afwezig in verband met een schorsing. 

Het was niet mijn vuurdoop als coach van dames 1, maar toch blijft het altijd spannend om een andere team te coachen. Met een gezonde spanning vertelde ik de dames in het kleedhok de tactiek van de wedstrijd. 
Verdedigend: een press volle veld en terug komen als de bal over je heen gepast was om de midvoor dubbel uit te pressen. 
Aanvallend: een dynamisch spelletje en loeren op de break.

Wij stonden gedeeld 3e en WZC 8e, in de thuiswedstrijd werd het een gelijkspel dus op voorhand was alles mogelijk. Na de warming-up was het zover, wij begonnen met vol goeie moed aan de wedstrijd.
We begonnen goed aan de wedstrijd met de snelheid van Nina werd de eerste bal gewonnen en de aanval opgezet. Daar ontstond geen doelpunt uit, maar wel een goeie kans! Hiermee was de toon van de wedstrijd gezet, in de minuten die daarop volgende hadden wij enkele breaks en zwommen onze tegenstandster compleet weg. Maar wij vergaten om onze kansen te benutten. 

Na 3 minuten werd Patricia eruit gestuurd en benutte WZC de man-meer! Met een achterstand van 0-1 begonnen wij aan het tweede partje, wij bleven zwemmen en breaken soms wel met zijn drieën tegelijkertijd maar bleven verzuimen om te scoren. Na een gemiste kans kregen wij een tweede tegendoelpunt. 0-2 achter, een halve minuut later werd de mid-achter van WZC eruit gestuurd. De scheidsrechters waren zo gefocust op het spel, dat ik minimaal 10 keer moest roepen om een time-out. Na een verbazende blik van de scheids kregen wij de time-out, met de instructie om de bal via links (Yvonne) te spelen gingen de dames voor de kans. Nadat de bal netjes rond ging was het bam (Goal van Yvonne) vanuit de linkerhoek. Stand 2-1 achter, wij kregen nog paar goeie kansen maar helaas, geen goals. Wij bleven hard werken en spelen als team.

Bij de kantwissel stond het nog steeds 2-1 in het voordeel van WZC, na 30 seconden scoorden zij de 3-1, Het was nu aan ons om het verschil kleiner te maken, dat gebeurde via een doelpunt van Maaike. Maar helaas WZC was scherp met hun schoten, en scoorde een kleine 40 seconden later de 4-2. 

Met de overgang van partje 3 naar 4, besproken wij onze kansen en dat wij vooral door moesten gaan en ons zelf moesten belonen voor het harde werk, in de vorm van een doelpunten maken! Na het opzwemmen verloren wij de bal en scoorden zij snel de 5-2. Wij bleven werken en maakte mooie acties, maar gunde het elkaar te veel en wilde het te mooi doen. Daarnaast had WZC een uitstekende keepster! Uiteindelijk werd het nog 6-2 in het voordeel van WZC. 
Het was een wedstrijd van de gemiste kansen, Het zat er deze avond niet in! Maar wij werkten wel hard en speelden als team! Jammer Dames maar goed gewerkt!

Als plaatsvervangende coach heb ik helaas niet de 3 punten terug meegenomen naar Sassenheim! Aanstaande zaterdag is Bart er weer en spelen de leeuwinnen de laatste wedstrijd van het seizoen. Jullie komen toch ook wel kijken en aanmoedigen!

Groeten,
Jelle

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WIL JE OOK BIJ ONS KOMEN ZWEMMEN?

ZWEMVERENIGINGSASSENHEIM

Wij zijn een gezellige vereniging, waarin zwemmen en waterpolo hecht met elkaar verbonden is.