SVH Dames 1 – Sassenheim Dames 1

25 januari 20180

Kom je aan bij een gebouw zegt Patricia ineens “ik weet niet of dit wel een zwembad is ” Zij had haar tomtom blindelings gevolgd en was iets sneller als de rest bij een gebouw aangekomen. Een kwartier later kwam ook de rest van ons team bij het gebouw aan wat gelukkig een zwembad bleek te zijn.
Rotterdam was de locatie, de dames van SVH de tegenstander. Deze dames staan een paar plaatsen onder ons en we hadden nog niet tegen ze gespeeld dit seizoen. We waren compleet alleen hadden we Bart ingeruild voor een jongere versie (Jelle). Onze tactiek was zoals gebruikelijk om vanuit een zoneverdediging te gaan spelen.
Vanaf de eerste minuut werd het al duidelijk. Deze wedstrijd zou een fysieke potje worden. We gingen voortvarend van start. De familie Hofland was in het eerste partje hofleverancier qua doelpunten. De dames van SVH bleken echter ook goede afstandschutters in huis te hebben waar een zone verdediging niet de ideale tactiek bleek te zijn. Na het eerste partje stond het 2-3 in ons voordeel. 
Onze coach wijzigde de tactiek in een volle pres. Hier moesten wij even aan wennen. SVH echter niet. Einde tweede partje eindigde dan ook in 5-3.
De volle pres betaalde zich gelukkig in het derde partje uit. De tegenstander werd zichtbaar vermoeid. De twee doelpunten van Yvonne brachten de spanning terug . Via 5-5 werd het uiteindelijk toch nog na het derde partje 7-6 voor SVH.
Vierde partje bleef het spannend en ging het gelijk op. Mieke scoorde met een strafworp het zevende doelpunt wat ons weer op gelijke stand bracht 7-7. Hierna volgde helaas weer een van de vele afstandschoten van SVH wat weer een achterstand veroorzaakte van 8-7. Maar gelukkig werd er nog een gescoord wat de stand bracht tot 8-8. Zo hadden we toch weer een puntje binnen gesleept.
Deze wedstrijd hadden we een gelijkwaardige tegenstander en scoorde vele mooie doelpunten met een eindstand van 8-8. Volgende wedstrijd zullen we toch weer voor de volle drie punten moeten gaan want we staan nu gelijk met Katwijk!
Nina

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WIL JE OOK BIJ ONS KOMEN ZWEMMEN?

ZWEMVERENIGINGSASSENHEIM

Wij zijn een gezellige vereniging, waarin zwemmen en waterpolo hecht met elkaar verbonden is.