Sassenheim dames 1 – WZC(sg) dames 2

18 december 20170

Zaterdag avond om kwart over acht was het weer zo ver dames 1 was weer aanwezig voor de wedstrijd. Vandaag zou een spannende wedstrijd worden maar volgens Bart die altijd positief de wedstrijden in gaat moesten we zeker een kans maken. Vandaag was het team versterkt met Kim Broeders en Isa Warmerdam en omdat er vandaag geen werkzaamheden waren was Nina ook weer van de partij. Ook kan ik natuurlijk niet vergeten onze trouwe supporter Tom te noemen en de rest van de supporters natuurlijk ook bedankt dat jullie er waren! In de voorbespreking hebben we nog even de tactiek doorgenomen en met 12 vrouw sterk gingen we de wedstrijd in.
De eerste periode begonnen we goed, we gingen meteen in de aanval en kregen al snel kansen om op doel te schieten maar dit had jammer genoeg niet meteen resultaat. Aan het einde van de eerste periode kreeg Fleur helaas een uitsluiting maar geen paniek want we waren in staat om een doelpunt te voorkomen. Na de eerste periode stond het 0-0 en waren de vele kansen helaas nog niet uitgelopen tot een doelpunten.

De tweede periode begonnen we na nog een peptalk van Bart met goede moed. Naomi ging opzwemmen voor de bal en met haar snelheid mochten wij met de aanval beginnen. Eindelijk kwam daar ons eerste doelpunt wat een mooi doelpunt van Yvonne was dat! Nu moesten we dit volhouden maar helaas lukte dat niet. De tegenstander kreeg het voor elkaar om in de laatste 40 seconden met twee afstandsschoten nog 2 doelpunten te maken. We eindigde dit partje met 1-2 achterstand maar nog geen man overboord want alles was nog mogelijk.
De derde periode moesten we van Bart weer naar ons toe trekken en blijven zwemmen was een belangrijk punt. We moesten ons eigen spel weer gaan spelen. Dit keer mocht ik opzwemmen voor de bal en we mochten gelukkig ook weer met de aanval beginnen. We kregen al snel een uitsluiting mee en Bart schreeuwde ‘’TIME OUT’’. Dit was ons moment om weer te scoren dus alle posities werden verdeeld en de manmeer kon beginnen. Helaas geen doelpunt en deze periode was bijna voorbij zonder verandering van de scores tot er in de laatste seconde nog een afstand schot van de tegenstander kwam. Na de derde periode stond het 1-3 en moesten we hard aan de bak om terug te komen.
De vierde periode dat moest die van ons zijn. Al gauw werd er door de tegenstander een grote overtreding gemaakt dus een 5 meter voor ons. Mieke mocht die nemen en dat was een goeie keuze de bal ging er perfect en met volle overtuiging in en dit betekende een stand van 2-3. De tegenstander voelde de druk en vroegen al gauw een time out aan maar wij konden een doelpunt voorkomen wat betekende dat er nog maar 1 nodig was voor ons om het 3-3 te maken. Met veel spanning en druk werd er verder gespeeld en aangemoedigd vanaf de bank en de tribune. Zou het ons dan toch lukken het nog gelijk te maken? Dit lukte ons zeker met nog een prachtig doelpunt van Rianne hadden we het gelijk gemaakt. Nu moesten we dit nog de laatste 2 minuten volhouden en dan zouden we 1 punt binnen hebben. Dit lukte gelukkig totdat we allemaal nog wat extra spanning kregen toen de tegenstander in de laatste 6 seconden een time out aan vroeg. Gelukkig ging deze er niet in en bleef het 3-3.
Wat een spannende wedstrijd! We mogen trots zijn dat we weer een punt er bij hebben! Nu voorlopig even geen wedstrijden en dus genoeg tijd om te trainen en de manmeer te verbeteren. Tot over een paar weken en natuurlijk een fijne kerst en gelukkig nieuw jaar met hopelijk nog veel leuke wedstrijden en overwinningen!
Nadieh

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WIL JE OOK BIJ ONS KOMEN ZWEMMEN?

ZWEMVERENIGINGSASSENHEIM

Wij zijn een gezellige vereniging, waarin zwemmen en waterpolo hecht met elkaar verbonden is.