ZVVS Dames 2 – Sassenheim Dames 1 te Vlaardingen

26 september 20170

Een nieuw seizoen, nieuwe snuiten en nieuwe kansen. Het seizoen staat weer in de startblokken, iedereen heeft zin om te spelen. We hebben bij Dames 1 afscheid genomen van Jeannette van Noort, Vianne den Dulk, Anouk Steller en Kim Broeders. Als nieuwe aanwinsten heten we Rianne Hofland, Nadieh Berger, Nina Bijman en Patricia van der Meer welkom. 
Als eerste tegenstander van dit seizoen staat ZVVS Dames 2 op het menu. Afgelopen seizoen bleek dit een lastige tegenstander te zijn. Fysiek veel tegendruk en speelsters met een goed schot. Weinig ruimte voor fouten, terwijl we zelf maximaal onze kansen moeten benutten. Niet iedereen blijkt helemaal fit te zijn, hier en daar wat gesnotter en gekuch. We bespreken de tactiek, vanuit de groep worden er onderling nog wat tips gegeven, het wachten is op het begin van de wedstrijd.

De wedstrijd begint en Sassenheim heeft de bal, het is echter ZVVS die de 1-0 en vervolgens de 2-0 maakt. Dat is een domper, de afgesproken tactiek moet nog iets strakker gevolgd worden, we lieten iets teveel ruimte. Gelukkig scoort Yvonne de 2-1 en is het weer een wedstrijd. ZVVS blijkt toch taaier en behendiger dan gedacht en scoort de 3-1, waarna in de aanval daarna Yvonne gelijk de 3-2 scoort. Sassenheim zet door met aanvallen, krijgt een U20 mee en Yvonne scoort daaruit de 3-3. Einde 1e part.
We schaven nog wat aan de tactiek en beginnen aan het 2e part, dat begint helaas niet optimaal. We krijgen een strafworp tegen, maar Britt redt! Geweldige actie en een enorme domper voor de dames van ZVVS, helemaal wanneer Rianne er in de tegenaanval de 3-4 in gooit! We staan voor het eerst in de wedstrijd voor. We spelen beter en zijn scherper dan ZVVS. Helaas volgt hierna een wat rommelige periode, met veel uitsluitingen en nog een strafworp aan de kant van Sassenheim. Uiteindelijk scoort met nog 21 seconden te spelen ZVVS de 4-4.
De 3e periode gaat heen en weer en Patricia scoort knap de 4-5. We staan weer voor! Een smet op de wedstrijd is de gele kaart voor de coach na commentaar op de leiding. Dat wordt trakteren. Een gele kaart is immers appeltaart. Kennelijk heb je als coach niet over alle aspecten wat te zeggen 😉
Eindelijk gaat de 4e periode van start, ook dit gaat weer heen en weer, maar ZVVS wordt moe en slordig. We krijgen nog wel een aantal uitsluitingen en een strafworp tegen, maar het geloof bij ZVVS ontbrak, er werd niet uit gescoord. Mieke scoort met een vlammende kanonskogel de 4-6, wat ook de eindstand zal blijven.
De eerste wedstrijd zit erop, de drie punten zijn binnen na een wedstrijd tegen een goede ploeg. Absoluut verdiend gewonnen, hulde aan de speelsters. Er zijn aanknopingspunten genoeg in het spel voor de rest van het seizoen. Op naar de volgende wedstrijd, thuis tegen Katwijk Dames 2!
Bart

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WIL JE OOK BIJ ONS KOMEN ZWEMMEN?

ZWEMVERENIGINGSASSENHEIM

Wij zijn een gezellige vereniging, waarin zwemmen en waterpolo hecht met elkaar verbonden is.