Zomerkamp 2017 verslag

28 augustus 20170

Lees hier het verslag van Zomerkamp 2017!!

Zaterdag – Maud
We moesten allemaal verzamelen om 11 uur bij de Wasbeek. We stapte allemaal in de auto onderweg naar het kamphuis, waarbij er hard werd meegezongen met Tess. Onderweg zijn we ergens gestopt om even iets te eten. Toen we aangekomen waren bij het kamphuis moesten we (de groentjes, natuurlijk) de spullen van iedereen uitladen en wat groentjes oefeningen. Daarna is iedereen zijn tas gaan uitpakken (wij moesten in de eetzaal.. maar geen zorgen! Rond 11 mochten we verhuizen), spullen klaarleggen en een beetje dansen. Iedereen deed eigenlijk iets voor zichzelf. We kregen ook te horen dat we de tijd voor onze ontgroening we iedereen moesten bedienen, al weet ik niet of we dat zo goed hebben gedaan dit jaar. Daarna ging de kookploeg pannenkoeken bakken, al duurde dat voor ons gevoel een eeuwigheid. Maar dat maakt niet uit, want het was wel lekker. Na het eten kwam er een voedselgevecht met pannenkoeken, uiteraard. Ik weet zeker dat de corveeploeg dat heel erg gewaardeerd heeft. Daarna ging het eigenlijk heel gezellig door met harde muziek enzo.


Zondag – Merel
Gek genoeg werden we – ondanks dat we het laat hadden gemaakt de vorige dag – om half 8 ’s ochtends wakker. Ik weet niet of Paul het erg heeft gewaardeerd.. we waren namelijk niet erg zachtjes. Het was ook de bedoeling dat we om 9 uur ’s ochtends zouden sporten met Martijn, alleen werd het uiteindelijk een uur of 10.. maar dat maakt niet uit! Het gaat om het idee. 😉  Oefeningen als de Crabwalk en de Bearwalk zullen altijd bij me blijven.. Toen we klaar waren met sporten, gingen we douchen. En daarna was het tijd voor onze eerste activiteit! Ik had best veel zin in het lasergamen, ik had het nog nooit gedaan. Ik zat in een (bijna helemaal) meidenteam! En uiteindelijk waren we toch 2e geworden! Na onze eerste ronde, kwam Eric naar ons toe met een of andere schminkstift, het begon met 2 strepen op mijn gezicht en het eindigde met helemaal gecamoufleerde Merel denkend dat ze een boom is.. het was een enorm werk om het eraf te krijgen, dankjewel Sanne, voor het helpen in deze moeilijke tijd. We zijn er denk ik wel een half uur mee bezig geweest. Daarna eten en natuurlijk een voedselgevecht, want dat hoort er nou eenmaal bij. En er was een kampvuur, dus we gingen ook weerwolven, helaas werd ik er als eerste uitgestemd.. was wel een beetje jammer.


Maandag – Irene
We deden het lekker rustig aan maandagochtend. We kregen ook te horen dat we naar het zwembad zouden gaan. Rond een uur of 2 gingen we richting het zwembad. Het was een groot bad, met een 2 binnenbaden, een groot buitenbad en 4 glijbanen! En het was heerlijk weer dus we lagen de hele dag buiten op onze handdoeken in het gras. Er gingen wat mensen eerder weg, maar de meeste gingen rond een uur of 5 richting het huisje. Ik zat bij Sanne, maar we zijn 3 keer verkeerd gereden dus toen we eenmaal aankwamen was het 45 minuten later in plaats van 15.. Toen we eenmaal aankwamen hadden een stelletje 20-jarige jongetjes een fort gemaakt, waar ze achter zaten terwijl ze ons bekogelde met wc-papier. En daarna moesten de ‘groentjes’ het ook nog opruimen. Niet dat we dat deden, want ze moesten het gelukkig zelf opruimen. Daarna eten, ik weet niet meer wat, maar het was vast lekker. ’s Avonds hebben we ook nog een glijwedstrijd gedaan in de grote zaal :).


Dinsdag – Stijn
‘s Ochtens werd iedereen wakker rond 9 uur, en iedereen kwam kijken terwijl wij aan het sporten waren. Terwijl zij gewoon in het zonnetje aan het ontbijten waren. ‘s Middags gingen we rond half 3 uur bowlen, we begonnen 3 uur met bowlen en eindigde een uur later. Op de terugweg gingen een paar mensen naar de Mac. In het gebouw werd er weer gekaart, gepraat en andere bezigheden. ‘s Avonds aten we noodles. Groentjes moesten hout halen voor een kampvuur. Later werd het kampvuur aangestoken en gingen we weerwolven. Om 12 uur gingen de groentjes hardlopen met Martijn daarna squats en opdrukoefeningen en dan weer een rondje hardlopen. Een uur later waren we klaar met sporten. Het kampvuur was nog aan en er was muziek in de eetzaal. In de eetzaal werden ook spellen zoals pimpampet gedaan.

Woensdag – Laura
De dag begon al om 12 uur ’s nachts, toen we gingen hardlopen met Martijn. En opdrukken en planken. Helemaal leuk. De volgende ochtend moesten we om 7 uur ’s ochtends sporten met Martijn. Niet dat dat is gebeurt, want Martijn lag nog te tukken. De groentjes moesten voor iedereen ontbijt regelen, dus we waren al vroeg begonnen. Toen dat eenmaal was gebeurt, was de trouwerij van Stijn en Merel. Het was een hele mooie ceremonie, met een altaar van bierkratten en wc-papier, en een hartje van waxinelichtjes. Merel in een iets te grote bloemetjesjurk en Stijn met een hoge hoed. Daarna gingen we naar de stad. We kregen een opdracht, maar daar mogen we niet teveel over vertellen. Voor de nieuwe groentjes onder ons. 😉 Het werd een lange avond, laten we het daarop houden.


Donderdag – Nadieh
Na de ontgroening heb ik ietsje te lang onder de douche gestaan om schoon te worden en op te warmen. En ietsje te lang is een aantal uren maar het was wel heel gezellig en hilarisch want er gebeurde veel dingen. Zoals ballonnen gevuld met lucht of water die over de douchecabines gegooid werden en een spontane frisdrank douche, wat wel erg goed is voor je haar ben ik achter gekomen. Ook ben ik erachter gekomen dat fristi lastig koud te houden is en chips lastig droog te houden is als je onder de douche staat. Dus na een nogal korte nacht ondanks dat we pas laat in de ochtend wakker werden gemaakt begonnen we weer totaal niet fris en fruitig aan een nieuwe dag. Doordat iedereen behoorlijk moe en brak was van de ontgroening was het een rustige ochtend. Toen begon het schoonmaken van alle troep van de ontgroening. Wat een feest en smerigheid was dat. Was ik even blij dat ik geen corvee had maar als inmiddels geen groentje meer was ik wel zo lief om een beetje te helpen. Buiten alle schoongemaakte stoeltjes zo neergezet dat ze konden drogen en de vloer in de grote zaal helemaal gedweild en droog getrokken. Tijdens corvee werd er bij iedereen gevraagd naar welke film je wilde gaan en werd er uitgezocht hoe ze dit gingen regelen met de auto’s. Nadat alles uitgezocht was werd er verteld wat de plannen waren en hoe iedereen verdeeld was in de auto’s en hoe laat je weg moest gaan. Iedereen ging zich rustig omkleden en het werd steeds rustiger in het huisje omdat er steeds meer mensen vertrokken naar de bioscoop. Toen het tijd was om naar de bioscoop te gaan zijn we met de laatste groep in de auto’s gestapt en naar Eindhoven gereden. Onderweg kwamen we erachter dat we een beetje laat waren en dat een groep de film waarschijnlijk niet meer ging halen. Dus met vooral Paul in de stress en met veel gehaast aangekomen bij Pathé konden ze de film nog net halen en ben ik met mijn groepje opzoek gegaan naar een restaurant om te gaan eten. Samen met Sanne, Irene, Kyara, Maud, Merel, Laura en ik zijn hadden we vrij snel een restaurant gevonden en hebben we heerlijk gegeten. Daarna zijn we goed gevuld naar de bios gegaan en hebben we ons voedsel voor tijdens de film ingeslagen. Want bij naar de bios gaan hoort natuurlijk popcorn en een drankje. Irene en ik hadden met het ruilspel bij de ontgroening goed gespeeld en hadden tampons voor een voucher voor gratis popcorn en drinken geruild en konden deze nu goed gebruiken. Het duurde nog even voordat de film begon dus hadden we een bankje gevonden om op neer te ploffen. Ik lag heerlijk en viel dus ook in slaap alleen jammer genoeg was Sanne het daar niet mee eens en maakte mij bijna meteen weer wakker. Dus na 1 min slapen en 15 minuten wachten mochten we de zaal in. Wat een hilarische foute film was dat. Ik heb zo hard gelachen met Sanne en de andere meiden ook. Na afloop kwam ik niet meer bij en was ik super melig. De terugweg naar de parkeergarage was ook erg leuk er zijn een behoorlijk aantal radslagen en sprintjes langsgekomen en we waren zelfs Merel, Laura en Irene kwijtgeraakt. Dus na een lange zoektocht, nog wat sprintjes en een ontmoeting met een lief muisje in een restaurant bleken ze al bij de auto te staan. Sanne zou terugrijden in de auto van Paul want dat kwam beter uit. Alleen hadden we 7 mensen en maar 5+2 zitplekken. Dus gingen Kyara en Irene in de achterbak. Toen iedereen zat en Kyara en Irene genoeg uit het zicht zaten of lagen, ligt er aan hoe je het wil noemen, wilde we de parkeergarage uitrijden maar we moesten eerst nog even uitvogelen hoe de lichten van de auto aan gingen. Nadat dit gefikst was en we klaar waren voor vertrek zijn we de parkeergarage uitgereden en was er meteen stress want net om het hoekje van de garage stond een politiebusje stil. Dus we schreeuwde meteen bukken en probeerde zo normaal mogelijk te doen en Sanne probeerde zo normaal mogelijk te rijden voor zover mogelijk in de eerste meters in een vreemde auto. Toen we gelukkig niet gepakt waren kwam de gezelligheid weer terug en hebben we de hele rit liedjes gezongen, gekletst en gek gedaan. Toen we weer aankwamen bij het huisje werd het weer een gezellige en gekke avond zoals we er vele hadden op zomerkamp.
 
Vrijdag – Pieter
Iedereen werd rond een uur of elf uur wakker door de wekker, fijn. De/Het corvee moest ff iedereen zijn zooi opruimen. Verder ging iedereen rustig zijn dingetje doen, beetje tosti’s eten, beetje douchen, beetje de net schone afwas weer vies maken. Rond een uur of 4 had de Jeugd Commissie een activiteit bedacht: Ultimate Frisbee. Dat deden we gewoon op het grasveld waar we ook de hele week hadden gesport met Martijn. We hadden 4 teams en het was echt serieus een leuk spel, had ik niet verwacht zeg maar. Dit hebben we gespeeld tot de kookploeg moest koken, dus ongeveer 2 uurtjes. Toen ging iedereen weer wat voor zichzelf doen. Na het eten ging de/het corvee (ik weet even niet welke het is..) weer alles opruimen en het werd een gezellige laatste avond.
 
De hele week – Jeugd commissie
We hebben het erg naar ons zin gehad en zijn super trots op onze nieuwe lichting ingeburgerde zomerkampleden! We hebben al zin in volgend jaar!

 

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WIL JE OOK BIJ ONS KOMEN ZWEMMEN?

ZWEMVERENIGINGSASSENHEIM

Wij zijn een gezellige vereniging, waarin zwemmen en waterpolo hecht met elkaar verbonden is.