Zwemmend redden woensdag 29 maart in de Wasbeek

1 april 20170

IMG-20170329-WA0048Woensdag hebben we met ongeveer 15 enthousiaste waterpolo en zwem trainers een herhalingscursus gekregen voor het zwemmend redden.
De eerste 20 min hebben we op de kant bevrijdingsgrepen geoefend op elkaar, zoals de achterwaartse omklemming, de voorwaartse omklemming en de pols greep. Na het oefenen op het droge zijn we het water in gegaan en hebben deze grepen geoefend in het water, wat er vanaf de kant best wel grappig uit zag!
Het was de bedoeling om na de bevrijdingsgrepen de vervoersgroepen te gaan oefenen alleen deze werden onderbroken door een brandoefening die zwembad de Wasbeek had georganiseerd en wij moesten met zijn allen snel naar buiten toe.

Uiteindelijk hebben wij de vervoersgrepen nog geoefend en zijn we nog bezig geweest om een drenkeling veilig op de kant te krijgen. Daarna hebben we met zijn alle de cursus afgesloten en hebben wij nog een kleinigheidje gegeven aan de cursus leidsters. 
Mocht er tijdens de training iets gebeuren met een zwemmer dan weten de trainers hoe wij hem of haar veilig en snel kunnen helpen!!
Martijn (trainer groep 1)

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WIL JE OOK BIJ ONS KOMEN ZWEMMEN?

ZWEMVERENIGINGSASSENHEIM

Wij zijn een gezellige vereniging, waarin zwemmen en waterpolo hecht met elkaar verbonden is.