ONMK lange baan 2015

16 mei 20150

P1080378Op 8, 9 en 10 mei waren de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen (ONMK) lange baan 2015 in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven. Zes helden van ZVS gingen hier de epische strijd om eremetaal en eeuwige roem aan met Masters uit het hele land. Op zaterdagochtend vertrokken Rianne Hofland, Maaike Hofland, Evelien Meeuwissen, Sanne Kruijer, Arjan Buijsse en Paul Koot met ondersteuning van nog twee geluksproevers naar vakantiepark het Witven. Na het opzetten van caravan en tenten, was het tijd voor de eerste beproeving: de 200 meter vlinderslag van Arjan.

Hij heeft deze uitputtingsslag met goed resultaat afgerond: 2.48.96, wat resulteerde tot een gouden medaille! Hierna was het de beurt aan de dames op de 100 meter vrije slag. De Hoflandjes zetten hier beiden een nieuwe PR neer. Na een scherpe 50 meter schoolslag van Evelien, zetten Maaike en Rianne vervolgens opnieuw beiden een PR op de 50 meter én de 100 meter rug, tijdens 100m rugslag! Hierna was het de beurt aan Paul, Evelien, Arjan en Sanne om de 4×50 meter wisselslag gemengd uit te spelen. Met een tijd van 2.28.38 en daarmee een verbetering van meer dan 20 seconden van het oude CR, mag dit zeker een geslaagde missie worden genoemd! Tevreden keerden de zes helden terug naar de camping, waar vervolgens lekker is gebarbecued. Na een avond waar de sfeer er goed inzat, was het tijd om ons weer op te gaan laden voor een prestatie van formaat op dag 2…
Na een koude nacht scheen ’s ochtends het zonnetje, waarin de helden van Sassenheim van een goed ontbijt konden genieten. Deze was zeer belangrijk om goede prestaties neer te zetten, want heel snel was het alweer tijd om aan de slag te gaan!
Als eerste stond er 200 rug voor de zusjes Hofland op het programma. Rianne zette met een tijd van 2.42,86 een geweldige prestatie neer voor een eerste plaats! Hierna was het tijd voor een afstand waar toch wel een beetje tegenop werd gezien door Arjan, de 400 wisselslag. Na een hele scherpe start, die misschien zelfs wat té scherp was, kreeg hij het toch voor elkaar om een derde plaats te behalen. Na lang wachten was Paul ook aan de beurt voor de 50 meter vrije slag. Met zo’n drie lengtes voorsprong op de rest van zijn serie zette hij een PR neer die sneller was dan zijn 25 meterbad PR! Hierna was het tijd voor de dames om de 50 vrij te zwemmen. Rianne met een mooie tijd onder de 30 seconden, Evelien die super tevreden was met 32,28, Maaike met een PR van 34,75 en Sanne die een tijd zwom van 35,75. Het was na deze afstand al vrij snel tijd voor de 4 x 50 vrij estafette met Maaike, Sanne, Evelien en Rianne. De opening van Maaike was goed voor een 34,66 die haar PR van hiervoor teniet deed! Na de scherpe overnames van Sanne, Evelien en Rianne en de tijden die hier gezwommen werden, allemaal sneller dan de persoonlijke 50 meter vrij, waren we goed voor een derde plaats!
Met een goed gevoel en verschillende medailles keerden we weer terug naar de camping. Nog even na genieten in het avondzonnetje en toen was het tijd om de voortent op te ruimen. Nadat alles ingepakt was konden we weer aan de weg terug beginnen. En zo keerden de helden, na een episch weekend weer terug naar Sassenheim.
Paul & Sanne
[download id=”393″]

 

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WIL JE OOK BIJ ONS KOMEN ZWEMMEN?

ZWEMVERENIGINGSASSENHEIM

Wij zijn een gezellige vereniging, waarin zwemmen en waterpolo hecht met elkaar verbonden is.