Rugslag clinic

4 maart 20150

Afgelopen zaterdag (28 februari) organiseerde de Wasbeek in samenwerking met de Colombiaan een rugslag clinic. Toen vorig jaar juli de nieuwe startblokken geplaatst werden zijn er ook rugslag componenten aangeschaft door het zwembad. Deze horen bij de startblokken, maar waren nog niet officieel goed gekeurd. In februari zijn deze wel goedgekeurd en nu kunnen ze echt gebruikt worden. Met de rugslag componenten kan de rugslag start verbeterd worden en zullen de zwemmers minder snel uitglijden. Om de rugslag componenten te introduceren werd er een rugslag clinic georganiseerd. ZVS was hierbij ook uitgenodigd en een aantal van onze trainers zijn hierbij aanwezig geweest. Het was een leuke clinic en de grip voor de voeten zorgt echt voor een betere start.
Op de foto’s is te zien hoe de rugslag componenten er uit zien. Voordat we deze rugslag componenten willen gaan toepassen in wedstrijden gaan we eerst tijdens trainingen hiermee oefenen. Ook willen we eerst aan de trainers laten zien hoe de componenten aan het startblok gehangen moet worden en hoe ze verstelt kunnen worden. De Wasbeek is momenteel één van de weinige zwembaden met deze rugslag componenten.
IMG_4431 IMG_4447

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WIL JE OOK BIJ ONS KOMEN ZWEMMEN?

ZWEMVERENIGINGSASSENHEIM

Wij zijn een gezellige vereniging, waarin zwemmen en waterpolo hecht met elkaar verbonden is.