Sassenheim CM- De Kempvis CM

21 januari 20150

Nu maar hopen dat men wilt doorlezen. Ik had op een spectaculairdere titel gehoopt maar dat zal even moeten wachten.

Al direct na de wedstrijd werd ik bestormd met vragen wanneer het verslag weer op de site zou staan en voor de trouwe intimi werd verzonden. M’n neef heeft de laatste tijd door z’n aankoop en verbouw van een huis voor vertraging gezorgt in het posten van de verslaglegging. Nu weet ik hoe het moet zijn voor die arme stakkers in Noord-Korea die verstoken van nieuws moeten hopen op een nieuwe dag, is de zon wel opgegaan.
En om in Sassemse analogiën te blijven, hebben de Cmeiden weer gespeeld en hoe is dat verlopen. Hebben ze ons een boeiende wedstrijd gegeven en speelde de tegenstander mee in dat scenario. De laatste keer werd het waterpolo feestje wreed verstoord doordat de tegenstabnder direct na aankomst op de rug ging liggen met de pootjes omhoog. Tergend is zoiets om aan te zien. Nu waren de verwachtingen hooggespannen.
Zoals de trouwe lezer al gemerkt heeft laten Sanne en ik niets aan het toeval over, diverse meiden werden op trainingskamp gestuurd in de verwachting dat daarmee wat vlekjes werden weggewerkt.
Ok, de eerste training laat maar zien, hoe strak gespannen staan de spieren hoe goed zijn jullie uitgerust. Ai, zo’n vraag moet je nooit stellen. Ik leefde echt in de veronderstelling dat ik een uur te vroeg was en met de beginnede E-tjes bezig was, geen bal werd gevangen, 5m zwemmen te ver en bruintje de beer/Lynn kon niet meer opstaan. Wat werd nu van het trainersduo verwacht? Moesten we hiermee de wedstrijd winnen, moesten wij het massaal toegestroomde publiek wat voorschotelen, de beste scheidrechters hadden gevochten om deze pot te bemachtigen en de C-meiden lagen op apegapen. Wat nu hall of Fame.
Ik hoopte dit onder de pet te houden maar die middag werd ik platgebeld; “is het waar dat…”, “klopt het dat.. “En tot overmaat van ramp; Isa kon niet komen, Quinta kon niet komen.
 
Bijschakelen; Romy onze nieuwe aanwinst uit Voorhout zij zou de gelederen gaan versterken, daarnaast K’-Isa (Kleine Isa) zou haar eerste stappen gaan zetten in een hoger team.
Teambespreking: Saphira zou de aanvoerster zijn, Vianne en Nina zouden voor Romy zorgen, Moran zou het doel leeghouden en taken voor de anderen waren zo divers dat ik het meer helemaal helder heb.
Sanne zakte door haar kniën van pure spanning en moest naar de jurytafel worden afgevoerd waar ze de rest van de wedstrijd kon aanschouwen.
En toen vanuit een soort mistflarden kwam vauit de catacomben van de kleedkamer Aphrodite aangelopen, eh Quinta. Ze kon geen uurtje meer zonder haar ploeggenoten en moest erbij zijn.
 
Een siddering door de zwemzaal en we gaven het teken dat de wedstrijd kon beginnen, na het eerdere misverstanden dat de wedstrijd zou beginnen als de scjeidsrechters zouden fluiten ter aanvang hebben we dat belachelijke idee maar weer weggestopt. Cmeiden geven het teken. Laat je soms de koningin wachten bij het stoplicht.
 
Ok. Go Go en weg waren ze. Binnen de 40 s wist de Saphira in plaats de bal een tegenstander te vloeren en mocht even voor 20 s (U20)uitrusten. Dit vraagt om wraak en als ware kenau’s zwom Sassem en uiteindelijk roste Quinta de bal in de touwen. Het werd al snel duidelijk dat dit geen walk-over werd, het publiek werd verwent met een prachtige pot. Scheidsrechters in opperste concentratie en even later werd Naomi gevloerd en moest een Kempvisdame eruit (2:45) na overleg en heen en weer spelen, rustig de man(eh vrouw) meer uitspelend scoorde uiteindelijk Quinta 2-0 op (2:44). Precies 1 sec nadat de man-meer klaar was, hoe duidelijk moet ik dit punt maken, revolte.
Na een prachtige spurt van achteren kwam Naomi prachtig door een kreeg een juweeltje van een pass van Nina geloof ik en scoorde 3-0. En Bruintje de Beer/Lynn topte net voor tijd 4-0.
 
Een ogenschijnlijk makkelijke wedstrijd  maar niets was minder waar, blauw vocht en streed en wederom moest een van hun het water uit (U20). Na een prachtig stukje midvoorwerk van Vianne en een strakke pass van Jose kraag K’-Isa de bal en wist te scoren. Enorme opschudding op de tribune, de moeder van K’-isa dreigde flauw te vallenen kon met moeite bij de tijd blijven. Trots is een understatement.
En toen, een doelpunt waarop Lynn het copyright op heeft 6-0, een doelpunt waarop de haren op je armen overeind gaan staan en je keel een beetje droog aanvoelt.
Gek van vreugde buitelde Moran in het doel, maar moest direct in het geweer. Geholpen door Romy die zo goed als foutloos verdedigde werd aanval na aanval afgeslagen. Alleen toen ineens, een schot en die zat 6-1. Kijk Moran nu maak je het zelf mee. Dat komt door een verdediging die verzaakt. Daarentegen, prachtig doelpunt
Quinta even later met een rush door het midden en 7-1, blauw kort daarop inde fout waardoor een strafworp werd gegeven maar doie wisten weniet te benutten.
 
Shoot, de andere kant van het bad. Niet onze favoriete kant. Aanval na aanval en geen bal erin. Dit was de periode van de Kempvis; 7-2 en 7-3 direct gevolgd door nog een U20. Kempvis heerste ogenschijnlijk, maar daar onze Chantal Janssen van de waterpolo 8-3 op 5 sec voor het fluitsignaal. “Nog is Sassenheim niet verloren”, eerder in 1797 had de heer Joséf Wybicki hier al een liedje over gemaakt.
 
Als een ontkende leeuwin kwam Moran in het veld en ging Jose het doel verdedigen, periode 4 ging beginnen. Vianne had een huzarenstrijd geleverd op de midvoor en had 2-3 verdigers tot wanhoop gedreven, moe moest ze even op adem komen, Saphira ging eindelijk even adem halen, bal na bal pakte ze af en gaf beauties van passen. Het ging er nu om spannen blauw rook bloed en even later moest er weer een van naar de kant. Zij gaven zich niet gewonnen en geholpen door hun ijzersterke keepster de Nemesis van alle Sassemse schutters bleven ze goed overeind. Wie anders dan K’-Isa wist toen een punt te scoren, 9-3. Nu was verdedigen niet helemaal haar ding maar aanvallen ging goed
Blauw kreeg de wind in de rug en wederom het voortouw twee mooie 1-0 situaties door een niet oplettene verdediging 9-4 en kort daarop 9-5.
Maar als een Jeanne Dárc op de barricades wist Quinta 10-5 vlak voor het einde met een genadeklap de wedstrijd af te sluiten.
 
Meiden super gespeeld een genot voor het publiek. Dank voor jullie inzet.
 
Stand: C-Meiden 1
 
 
—————————————————————–
Elke week schrijft Henk Trap Jr. een exclusief verslag voor ZVSassenheim.nl 
traphc

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WIL JE OOK BIJ ONS KOMEN ZWEMMEN?

ZWEMVERENIGINGSASSENHEIM

Wij zijn een gezellige vereniging, waarin zwemmen en waterpolo hecht met elkaar verbonden is.