Toppers van Dames 1

18 januari 20150

Na de winterstop gingen de dames van dames 1 met een invaller enthousiast weer van start. Echter werd dit enthousiasme niet beloond. Een pijnlijke nederlaag werd geleden. Waar lag het aan? Er werd lang gespeculeerd, maar de echte oorzaak werd niet gevonden. Hadden ze te weinig van de tegenstander verwacht, kwam het omdat ze een keer heel vroeg in het zwembad van de uitwedstrijd waren, hadden ze niet goed ingezwaaid, kwam het door het inzwemprogramma, of lag het aan het feit dat er maar twee wissels waren, dat ze een stabiele factor in het team misten of was het omdat de benen te glad waren? Na lang speculeren was de conclusie dat ze met het team hadden verloren… Reden genoeg om afgelopen zaterdag nog iets extra’s te geven, dat mes echt tussen de tanden te nemen en de tegenstander een poepie te laten ruiken. En zo gebeurde het. De dames wonnen met 10-3 van de tegenstander.  Omdat de dames zo hard hebben gewerkt een lijstje met de teamleden en hun kwaliteiten:

Nr. 1: Niet voor niets de nummer 1. Ze wil misschien zelf wat vaker in het veld liggen. Maar wat doet ze het goed in het doel. Lange armen, een goed reactievermogen en wat ook nog erg fijn is dat zij zo ver kan uitgooien. Iedereen is zeer trots op haar dat ze het zo goed doet!
Nr. 2: Een speelster die altijd gezelligheid met zich meebrengt. Misschien soms wat onzeker, maar absoluut niet nodig. En een doelpuntje rijker na afgelopen wedstrijd. Voor haar mannetje uitkomend met een mooie zwemactie werd beloond door de bal te geven. En hop, doelpunt. Volgens haarzelf niet een heel mooi doelpunt. Maar alle doelpunten zijn mooi en worden niet zomaar gemaakt!
Nr. 5: Een sterke speelster, gemaakt voor de midvoor. Soms lukt dat beter dan de andere keer. Deze keer geen midvoordoelpunt, maar een prachtige 5-meter. Zonder zenuwen de bal oppakken en scoren. En hoe. Mooier in het hoekje kon niet!
Nr. 6: Eén van de twee invallers van afgelopen zaterdag. Heerlijk meegedaan en laten zien dat ze niet minder was dan de vaste dames 1 speelsters. Een strakke verdediging en weten waar ze moet liggen. Irritant voor de tegenstander. Bedankt voor het invallen!
Nr. 7: Backhandspecialist. Helaas ging de bal afgelopen zaterdag over. Maar door al haar fanatisme een geweldig teamspeelster. 5 meter weten te krijgen en ook zelf nog een doelpuntje meegepikt. Een vaste waarde van het team, ondanks het tussenjaar van vorig jaar!
Nr. 8: De andere invalster. En wat voor één! Jong en onbezonnen wordt soms wel gezegd. Deze speelster heeft ervoor gezorgd dat er twee keer een bal in het doel lag van de tegenstander. Belangrijke doelpunten aan het begin van de wedstrijd om uit te lopen. Bedankt voor het invallen!
Nr. 9: Moet soms wat meer voor haar zelf gaan, vindt ze zelf. Maar niets belangrijker dan een teamspeelster. Is sterk en laat zich niet gemakkelijk aan de kant zetten en kan onmogelijke ballen in het doel gooien (vanaf de middenlijn bijvoorbeeld).
Nr. 11: De linkspoot. Nog steeds niet is iedereen hier aan gewend (gelukkig dat we altijd voor de wedstrijd elkaar ingooien). Snel en sterk. Afgelopen zaterdag een mooi midvoordoelpunt om even te laten zien hoe het moest!
Nr. 12: Elke wedstrijd wordt er voorgenomen geen p’tjes te halen. Het was er deze keer gelukkig maar één. Daarnaast en veel belangrijker, een prachtig doelpunt. Recht in de kruising. Lekker weg gezwommen van haar mannetje en zichzelf daarvoor beloond. Ook een goede coach in het water! Fijn voor de andere teamleden.
Nr. 13: In dit team is nr. 13 niet een ongeluksgetal. Na een jaar rust, doe t ze haar uiterste best om haar gezicht weer te laten zien. Speelt leuk samen met nr. 1. Rugcrawl is namelijk haar lievelingsslag en soms komt daar dan een bal bij van helemaal achteruit het veld.
Coach: Positieveling. Geeft elke wedstrijd persoonlijke adviezen, tips en complimenten. Heel fijn voor de speelsters om zo het beste uit zichzelf te halen!!
Assistent coach: Helaas is onze vaste nr. 10 tijdelijk assistent coach geworden. Door een blessure is ze even uitgeschakeld. Hopelijk niet te lang, want de dames kunnen haar niet echt missen. Op de kant laat ze echter ook goed van zich horen en kan ze ook goed positief coachen!
 
Kortom een stelletje toppers in het team! Komende 2 weken spelen de dames uit. Maar op zondag 8 februari hebben de dames een erg belangrijke wedstrijd tegen de nummer 1 van de competitie. Dus ben je benieuwd welke namen er schuilen onder de nummers van dit team, kom dan kijken en aanmoedigen op zondag 8 februari om 17:55 in de Wasbeek.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WIL JE OOK BIJ ONS KOMEN ZWEMMEN?

ZWEMVERENIGINGSASSENHEIM

Wij zijn een gezellige vereniging, waarin zwemmen en waterpolo hecht met elkaar verbonden is.