EG-pupillen na thriller KAMPIOEN!

15 april 20140

15 April 2014 –  Afgelopen zaterdag konden onze EG-pupillen kampioen worden. En het leukste was nog wel dat dit moest gebeuren in een direct duel thuis in de Wasbeek tegen de nummer 2, Alkemade. Het vorige duel tussen deze 2 teams was geëindigd in een 9-7 winst voor Sassenheim. Dat betekende dat onze pupillen bij een overwinning of gelijkspel, maar ook met nederlaag met 1 punt verschil, zich kampioen mochten noemen. Mocht de nederlaag 2 punten verschil zijn dan was Sassenheim nog kampioen als Alkemade minder zou scoren dan 9x, bij een nederlaag met 3 punten verschil of meer was Alkemade kampioen.
Het zwembad zat helemaal vol met zowel publiek van Sassenheim als Alkemade. Iedereen verwachtte een spannende wedstrijd, en dat werd het!!
De eerste 2 partjes leek het er niet op dat het Sassenheim zou gaan lukken deze avond.
De pupillen leken bevangen door de spanning, te weinig passes kwamen aan. Alkemade was veel feller en Sassenheim kwam niet onder de druk vandaan. Na het eerste partje stond het 0-2 voor Alkemade en in het tweede partje liep de stand zelfs op naar 0-5. Het kampioenschap leek op dat moment erg ver weg. Gelukkig kon Sassenheim later in het tweede partje iets terug doen en via Pieter werd het 1-5. Dat doelpunt was belangrijk, want het geloof keerde een beetje terug bij zowel de pupillen als het publiek, zeker toen aan het eind van het tweede partje zelfs de 2-5 op het scorebord kwam.
In het 3e partje was het Sassenheim dat als eerste scoorde (3-5) en bij deze eindstand zou Sassenheim kampioen zijn. De pupillen kwamen wat beter in de wedstrijd , want even later kregen ze zelfs een strafworp, waardoor de achterstand terug gebracht kon worden tot slechts 1 punt. Helaas werd de strafworp gestopt door de keeper van Alkemade, en het verschil bleef 2. Vervolgens was het weer Alkemade dat kon scoren (3-6) en bij deze uitslag waren zij weer virtueel kampioen.
Aan het eind van het 3e partje kreeg een van de betere spelers van Alkemade zijn 3e P-tje, waardoor hij meer mee mocht spelen. Dat leek gunstig voor Sassenheim, maar ook Pieter kreeg zijn 3e P en moest het 4e partje op de kant uitzitten.
Het laatste partje werd een ware thriller. Alkemade was het eerst gevaarlijk en verdiende zelfs een strafworp. Als deze gescoord zou worden liep het verschil op naar 4 en was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. Gelukkig ging de bal via de paal naast het doel en bleef de stand 6-3. Zo’n anderhalve minuut voor het einde scoorden onze pupillen het doelpunt dat Sassenheim weer richting kampioenschap bracht. (4-6) Het publiek op de banken! Maar het juichen was nog maar nauwelijks afgelopen of Alkemade wist weer het net te vinden, (4-7) en nu stond het publiek van Alkemade weer op de banken. Onze pupillen hadden nu nog precies 50 seconden om het doelpunt te produceren dat hun het kampioenschap kon brengen. Die treffer liet gelukkig niet lang op zich wachten, want het was Coen, die met een mooie individuele actie wist te scoren. (5-7) Nu was het alle hens aan dek om te zorgen dat Alkemade in de laatste 30 seconden niet meer kon scoren. Dankzij goed verdedigen wist Sassenheim snel de bal weer te veroveren en weer was het weer Coen die via een break op weg was naar het doel van Alkemade. Hij hield het hoofd koel en schoot 10 seconden voor tijd de bevrijdende 6-7 binnen!! De laatste seconden werden prima uitgespeeld en ondanks de nederlaag was Sassenheim kampioen. Trainer/Coach Paul werd als dank voor zijn bewezen diensten het water ingegooid en de pupillen genoten even later van “Champagne” en bloemen en kregen van de voorzitters van bestuur en WPC de kampioenschapmedailles omgehangen. Al met al een heerlijk avondje waterpolo.
Pupillen gefeliciteerd!!!

fvbf12042014-03Beslissende doelpunt van Coen

fvbf12042014-15Zittend vlnr: Maud, Irene en Pim
Staand vlnr: Robin, Luca, Pieter, Coen, Merel en coach Paul

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WIL JE OOK BIJ ONS KOMEN ZWEMMEN?

ZWEMVERENIGINGSASSENHEIM

Wij zijn een gezellige vereniging, waarin zwemmen en waterpolo hecht met elkaar verbonden is.