PUPILLEN SASSENHEIM SPELEN GEWELDIG NK

5 juni 20122

Afgelopen zaterdag mocht er voor het eerst in de historie van onze club een jeugdteam naar het NK. Er was de weken ervoor extra getraind om zo goed mogelijk aan de strijd te kunnen beginnen. De 15 deelnemende teams werden opgedeeld in 3 poules van 5. Op zaterdag vonden de poulewedstrijden plaats en wanneer je bij de eerste 2 in de poule zou eindigen mocht je zondag doorgaan voor de finales. Onze tegenstanders in de poule waren VZC uit Veenendaal, EZ&PC uit Elst, Njord uit Veldhoven en Alliance uit Zaandam. Met deze tegenstanders hadden we het niet echt getroffen, want er zat geen zwakke tussen. Dat was in de andere poules wel anders. Maar niet getreurd, we gingen proberen er het beste van te maken.

De eerste wedstrijd speelden we tegen Alliance. Een team met voornamelijk zeer sterke en grote meiden. De strijd ging lang gelijk op, maar uit een mooie break wist Moran het eerste doelpunt te maken. (1-0) Niet lang daarna was het Alliance dat de stand gelijk trok. In het tweede part weer een mooie break, en ditmaal was het Lars die kon scoren. (2-1) De rest van de wedstrijd was erg spannend, met kansen over en weer, maar mede door goed keeperswerk van Ben bleef de 2-1 op het scorebord en was de eerste wedstrijd gewonnen.

De tweede wedstrijd speelden we tegen VZC en kregen we pololes. Hoewel Stan het eerste doelpunt van de wedstrijd maakte (1-0) kwamen wij er verder niet meer aan te pas. VZC reageerde sneller, schoot beter en was slimmer. Liefst 5x werd er bij ons iemand uitgestuurd en dat werd door VZC goed uitgespeeld. Eindstand 7-1. Teleurgestelde pupillen na afloop en de scheids kreeg de schuld. Niet terecht. De pupillen van VZC waren gewoon een maatje te groot. Na afloop in een gesprek met hun coach bleek ook wel waarom: gedurende het seizoen traint het team 3 polotrainingen in de week en naar aanloop van het NK zelfs 4x. Tja…………………………

Door de uitslagen van de andere wedstrijden bleek dat ondanks deze nederlaag plaatsing voor de finaledag nog steeds mogelijk was. Wel moesten dan de laatste 2 wedstrijden worden gewonnen.

Als eerste was Njord aan de beurt. Zij hadden tot nu toe alles verloren, dus hier hadden we kansen. We begonnen goed en liepen in het eerste part uit naar 3-0, met zelfs nog een paar goede mogelijkheden onbenut. In het 2e part maakte Njord snel 3-1 en de wedstrijd kantelde. Sassenheim werd nerveus, er werd slecht gepast, kansen niet benut en Njord kwam terug tot 3-2. Gelukkig wist Inge uit een break het verschil weer terug te brengen naar 4-2. Njord scoorde vlak voor tijd nog tegen, maar de overwinning was binnen. 4-3 One to go!

De laatste wedstrijd van zaterdag moesten we spelen tegen EZ&PC, een team dat net als wij ook 2x gewonnen en 1x verloren had. De winnaar van deze wedstrijd zou naar de finaledag mogen. Bij een gelijkspel was EZ&PC door omdat ze een iets beter doelsaldo hadden. We begonnen goed en waren sterker, maar toch was het EZ&PC dat het eerst scoorde. (0-1) Direct daarna antwoordde Stan met een prachtig doelpunt en was de stand weer gelijk. (1-1) Kansen waren er wel voor Sassenheim, maar paal en lat werden geraakt en de bal wilde er niet in. EZ&PC was zuiniger met zijn kansen want zij scoorde uit een van de tegenaanvallen de 1-2. In de rust tussen de periodes probeerden de coaches de pupillen weer op scherp te krijgen. Het kon nog steeds! Al vrij snel scoorde echter EZ&PC de 1-3 en wisten we dat het heel moeilijk zou worden. Zo’n 2 minuten voor tijd wisten we eindelijk de keeper van EZ&PC te passeren en was de aansluiting daar (2-3) Er waren nog 2 doelpunten nodig, zou het nog kunnen? Sassenheim zette alles op alles en was veel sterker. Met kunst en vliegwerk wist EZ&PC stand te houden tot vlak voor tijd, toen Stan de 3-3 binnen schoot. Helaas was er niet genoeg tijd meer om ook de winnende nog te maken. Eindstand 3-3. Heel goed gespeeld, maar op doelsaldo helaas toch niet door naar de finaledag!

Spelers, coaches en publiek waren toch wel teleurgesteld, maar konden terugkijken op een geweldige dag. Een enorme ervaring voor iedereen. Alle spelers kregen natuurlijk een mooie herinneringsmedaille. We hadden bewezen dat een kleine vereniging als Sassenheim echt thuis hoorde op dit NK!

De volgende dag bleek dat VZC, de winnaar uit onze poule, Nederlands kampioen was geworden. EZ&PC, het team waartegen wij de laatste wedstrijd streden, was op de 3e plaats geëindigd. We waren er zo dichtbij………………………………………

 

Speciale dank namens het team en de club voor:

– Koos, die namens zijn bedrijf BIOKE het hele team sponsorde met broekjes, shirts en bidons. – Tilly, Martijn en Gerrit, die de afgelopen weken Ben keeperstraining hebben gegeven. – De WPC en met name Elize, die het mogelijk maakte dat we in aanloop van dit toernooi extra konden trainen. – De supporters die er alles aan gedaan hebben om ons naar de overwinning te schreeuwen.

Links naar de foto’s:

https://picasaweb.google.com/104011697640336950704/NKWaterpolo11HilversumZVSassenheim?authuser=0&authkey=Gv1sRgCJzKidTssJqGqgE&feat=directlink

https://plus.google.com/photos/114937277652554884586/albums/5749537193535760097?authkey=CPq4l5KH_avisgE

http://waterpolophoto.com/

2 reacties

 • Elize Blokker

  5 juni 2012 at 08:48

  Wat een spannend verslag! Een geweldige prestatie. Gefeliciteerd. Jullie hebben met deze prestatie wel een belofte voor de toekomst gemaakt! geweldig gedaan!!

  Reply

 • martijn

  8 juni 2012 at 13:50

  super gedaan!!

  Reply

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WIL JE OOK BIJ ONS KOMEN ZWEMMEN?

ZWEMVERENIGINGSASSENHEIM

Wij zijn een gezellige vereniging, waarin zwemmen en waterpolo hecht met elkaar verbonden is.