Speedofinale en Kringkampioenschappen

3 juni 20110
Mooie zwemresultaten bij de afsluiting van het wedstrijdzwemseizoen van Zwemvereniging “Sassenheim”

Mei was een drukke maand voor onze wedstrijdzwemmers: een uitgebreid verslag van de speedofinales en de kringkampioenschappen. Klik hieronder om het uitgebreide verslag te lezen!


 
Speedofinales
In het weekend van 28 en 29 mei jl. hebben wedstrijdzwemmers van Zwemvereniging “Sassenheim” hun seizoen afgesloten tijdens de Speedofinales in Leiden.
De deelnemers aan deze wedstrijden behoren tot de beste 12 van hun leeftijd per zwemslag. Vanaf oktober 2010 tot in april hebben de zwemmers hun afstanden tijdens voorrondes gezwommen. De afronding vond plaats tijdens de finales.
Stan van Ruiten (12) was met 3 medailles de meest succesvolle van de ploeg. Hij veroverde een zilveren medaille op de 100 meter schoolslag en een bronzen medaille op zowel de 100 meter vrije slag als de 100 meter rugslag.
Stan Geurds (10) veroverde een zilveren medaille op de 100 meter rugslag.
Daarbij verbeterden de meeste Sassenheimse deelnemers hun persoonlijke records. Kristel Beijk (2002) viel een aantal keer net buiten de prijzen. Ze zwom mooie PR’s op alle slagen.
Ook Lars van Nobelen (2002) schitterde. Op de 100 meter schoolslag zwom hij een 2e tijd, maar maakte helaas een technische fout bij een keerpunt, waardoor de medaille aan een andere zwemmer werd uitgereikt.
Vermeldenswaardig zijn ook de inzet en de prestaties van de andere zwemmers. Estél van Dam, Sam Jonkman, Remco Langemaire, Moran Lindhout, Laura Oostdam, Tim Tomassen, José Tunc, Kim en Femke Turk en Thomas de Wit verbeterden bijna allen hun tijden.
Kringkampioenschappen
Een aantal oudere zwemmers hebben tijdens de Kringkampioenschappen op 14, 15, 21 en 22 mei jl. hun laatste wedstrijden van het seizoen gezwommen. De kampioenschappen werden georganiseerd in een 50 meter-bad, een accommodatie waarin door de zwemmers niet wordt getraind. Deelgenomen werd er door Rens Geurds, Wesley van de Luit, Frank van Ruiten, Rutger Steller, Joëlle Stoter en Patrick Vonk. Laatstgenoemde behaalde een bronzen medaille op de 100 meter schoolslag, een prima resulaat.
Persoonlijke records werden er behaald door Rens Geurds op de 400 meter vrije slag, Wesley van der Luit op de 200 meter schoolslag en de 200 meter vrije slag. Rutger Steller zwom een PR op de 100 meter vlinderslag.
Het seizoen zit er bijna op en wordt afgesloten op 22 juni a.s. met het diplomazwemmen en op 23 juni a.s. met het brevetzwemmen.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WIL JE OOK BIJ ONS KOMEN ZWEMMEN?

ZWEMVERENIGINGSASSENHEIM

Wij zijn een gezellige vereniging, waarin zwemmen en waterpolo hecht met elkaar verbonden is.